Košarkaši Zvezde u novim dresovima: Omaž uspešnoj generaciji iz 1974.

50 godina od prvog evropskog trofeja koji je osvojio jedan srpski klub

25.09.2023. 13:28
  • Podeli:
Novi dresovi Crvene zvezde-65116eb545e26.webp Foto: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda predstavio je nove dresove za sezonu 2023/24. Ovim su crveno-beli klub i Adidas obeležili produžetak izuzetno uspešne saradnje, potpisavši novi, višegodišnji ugovor. 

Novi dres su u retro stilu. Za utakmice na domaćem terenu su sa prepoznatljivim crveno-belim prugama, sa dominantnom belom bojom, odnosno crvenom za gostujuće utakmice. Cilj i namera su jasni - da podsete tokom cele predstojeće sezone na veliki jubilej KK Crvena zvezda - na 50 godina od prvog evropskog trofeja koji je osvojio jedan srpski klub.

Tog 2. aprila 1974. godine KK Crvena zvezda ušla je u istoriju YU sporta, osvojivši Kup pobednika Kupova. Pobedom nad Zbrojevkom iz Čehoslovačke 86:75, sjajna generacija predvođena Zoranom Slavnićem, Ljubodragom Ducijem Simonovićem, Draganom Kapičićem, Dragišom Vučinićem i ostalim momcima, među kojima su Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Božidar Pešić, Radivoje Živković, Dragoje Jovašević, Zoran Latifić i Ljupče Žugić krunisala je veliki kvalitet koji je u jednu celinu sklopio legendardni trener profesor Aleksandar Nikolić.

Font na dresovima će, kao omaž toj sezoni i vremenu, biti identičan kao na dresu iz 1974. godine, sa zlatnim brojem napred koji simbolizuje uspeh od pre pola veka. Kragna je crveno-bele boje, a prati centralnu crvenu štraftu koja povezuje sve elemente. 

Zanimljivost je i što će prezime uz broj 11 biti identično onom iz zlatne 1974. godine. Tada ga je nosio legendarni Duci Simonović, a sad će u njemu igrati Marko Simonović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()