Košarkašice Srbije dobile rivale u kvalifikacijama za EP

Evropsko prvenstvo će biti održano od 19. do 29. juna 2025. godine

19.09.2023. 15:30
  • Podeli:
Srbija košarkašice_FIBA-6493fa6d6ebe9.webp Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcija Portugalije, Severne Makedonije i Ukrajine, odlučeno je danas žrebom u Miesu.

Pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe izboriće plasman na Evropskom prvenstvu, koje će po prvi put biti održano u četiri zemlje - Italiji, Grčkoj, Češkoj i Nemačkoj. Te zemlje će igrati kvalifikacije u posebnoj grupi I, van konkurencije, pošto su kao domaćini obezbedile plasman na Evropskom prvenstvu.

U saopštenju FIBA Evrope se navodi da će košarkašice igrati tri kvalifikaciona prozora i to devetog i 12. novembra ove godine, sedmog i 10. novembra 2024. i šestog i devetog februara 2025. godine.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 19. do 29. juna 2025. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()