Košarkašice Srbije otputovale u Brazil: Vizu za Olimpijske igre traže protiv tri selekcije

Bićemo u punom sastavu tek kad stignemo u Brazil, rekla je kapiten Tina Krajišnik

04.02.2024. 16:36
  • Podeli:
košarkašice srbije kss-6551228a06d3f.webp Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je, ove nedelje, u brazilski Belem na FIBA olimpijski kvalifikacioni turnir.

Izabraniće Marine Maljković će od 8. do 11. februara igrati protiv domaćeg Brazila, Nemačke i Australije.
  
Za plasman na treće uzastopne Olimpijske igre biće im potrebno da posle tri odigrana meča zauzmu jednu od prve tri pozicije u grupi.
  
"Kao i uvek naša očekivanja su velika i nadamo se najboljem. Nadamo se pobedama i ulazimo maksimalno ozbiljno u ovaj turnir, s obzirom na to da nemamo dovoljno vremena koliko bismo želele za pripremu utakmica. Bićemo u punom sastavu tek kad stignemo u Brazil, ali vredno radimo i nadam se da ćemo biti spremne za 8. februar kada počinje takmičenje", rekla je kapiten srpskog nacionalnog tima Tina Krajišnik za sajt KSS.

Znaju Srpkinje šta ih čeka na turniru jer im rivalke nisu nepoznati protivnici. 

"I ranije smo se sretale sa svakom od selekcija koje nas čekaju u Belemu, a naviše problema očekujem protiv Australije. To je ekipa sa kojom smo igrali neke najteže utakmice, koja je čini mi se uvek posebno motivisana protiv nas. Sećamo se i ranijih Olimpijskih igara, gde smo se sastajale, tako da verujem da će ta utakmica biti veoma izazovna i teška. Opet ne smemo da potcenimo ni druge ekipe, naročito Brazil koji je domaćin", poručila je Krajišnik.
  
Srbija turnir u Belemu otvara duelom protiv Nemačke, u četvrtak, 8. februara.
  
Posle dana pauze, za vikend će igrati i preostala dva meča – u subotu protiv Brazila i u nedelju protiv Australije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()