Košarkašice Srbije započinju put za Olimpijske igre: Prvi protivnik Nemačka

U poslednja tri međusobna duela, srpkinje su bez poraza

08.02.2024. 10:42
  • Podeli:
Srbija košarkašice_FIBA-6493fa6d6ebe9.webp Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće večeras od 21 sat u brazilskom Belemu protiv Nemačke u prvom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

"Naša reprezentacija je dva puta zaredom učestvovala na Olimpijskim igrama i nadamo se da ćemo nastaviti taj uspešan niz. Igramo protiv reprezentacije Nemačke, veoma kvalitetnog protivnika koga smo pobedile na prošlom Evropskom prvenstvu, međutim one su ovog puta pojačane sestrama Sabali. Stigle su u Brazil kao visoka i atletski jaka ekipa, međutim i mi imamo naše prednosti i potrudićemo se da ih iskoristimo. Prva utakmica je uvek najteža. Bićemo maksimalno fokusirane i potrudićemo se da budemo uspešne", izjavila je srpska košarkašica Aleksandra Katanić uoči meča sa Nemačkom.

U sećanju je i ubedljiva pobeda od 100:57

Srbija je u junu pobedila Nemačku u Ljubljani sa 78:62 i tako je osvojila peto mesto na Evrobasketu, međutim, ovoga puta će protivnički tim biti pojačan sestrama Sabali - Satu i Niara, obe sa iskustvom igranja u Americi. 

Reprezentativke Srbije pamte i ubedljivu pobedu iz novembra 2015. godine u prepunoj dvorani "Aleksandar Nikolić", u prvoj utakmici koje su tadašnje osvajačice Evrobasketa odigrale pred domaćom publikom.  

"Očekujem jednu jaku i pre svega kvalitetnu utakmicu. Znamo da ćemo protiv sebe imati jednog ozbiljnog protivnika. Pripremale smo se koliko nam je vreme omogućilo, a nije ga bilo mnogo za treninge, ali nadam se da će sve na kraju biti kako treba i očekujem da ćemo turnir otvoriti pobedom", istakla je Nevena Rosić.

U drugoj utakmici grupe 1, u okviru prvog kola kvalifikacija sastaće se selekcije Brazila i Australije. Plasman na OI u Parizu obezbediće tri prvoplasirane ekipe iz grupe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()