Kraj karijere: Hrvatski košarkaš suspendovan na sedam godina

Sličan slučaj dogodio se u Srbiji

14.12.2023. 16:02
  • Podeli:
Lopta košarka-64cf67257dc71.webp Foto: Profimedia

Hrvatski košarkaš Josip Barnjak (25) suspendovan je na čak sedam godina zbog nameštanja utakmica, vest je koju javla Index.hr. Ovim sportisti je ovo, po svemu sudeći, kraj karijere. 

Kaznu mu je izrekla međunarodna košarkaška asocijacija FIBA, a Barnjak je osuđen jer je nameštao utakmice u dresu Škrljeva, hrvatskog niželigaša.

Kako je objavila FIBA, Barnjak je kažnjen jer je povredio "kodeks etike i integriteta, klađenja i manipulacije takmičenjima."

Barnjak je nekada važio za velikog talenta jer je bio deo juniorske reprezentacije Hrvatske, koja je 2018. godine osvojila srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu.

Interesantno je da je Barnjak čak bio i kapiten ekipe Škrljeva, a s te pozicije mu je sigurno bilo i lakše da sprovodi nedozvoljene radnje.

Klub je napustio prošle godine i prešao u redove mađarskog OSE Lionsa.

U augustu ove godine viđen je sličan slučaj i u Srbiji, gdje je Stefan Šajin dobio doživotnu suspenziju zbog identičnog prekršaja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()