Kraj za šampione Evrope: Sjajni Kanađani poslali Špance kući

Kanada je opravdala ulogu favorita u ovom susretu

02.08.2024. 19:40
  • Podeli:
kanada reuters-66ad13758efe0.webp Foto: Reuters

Košarkaši Kanade savladali su Španiju u Lilu rezultatom 88:85, u poslednjem trećem kolu grupe A olimpijskog turnira. 

To znači da su Kanađani sa sva tri trijumfa osvojili grupu, a Španija je ispala sa turnira, pošto je najslabija u krugu sa Australijom i Grčkom, a sve tri selekcije imaju skor 1-2.

Australija ide u četvrtfinale kao druga, a Grci su treći i zavise od Srbije. Ukoliko naš tim sutra pobedi Južni Sudan sa tri ili više poena razlike i oni će proći u nokaut fazu.

Kanađani su i u duelu protiv aktuelnog šampiona Evrope opravdali status jednog od glavnih favorita turnira.

Na krilima Šaja Gildžesa Aleksandera su dobili prvo poluvreme sa 11 poena razlike. Međutim, Španci su se vratili u igru,  pojavio se  sjajni Brizuela i uspeo da ovaj meč dovede u situaciju da ga rešava jedna lopta.

Snove Španije je srušio Beret, kada je trojkom na 38 sekundi pre kraja odveo Kanadu na +5. Drama je ipak potrajala do zvuka sirene, Ljuj je ubacio trojku za 86:85, na 3,1 sekunde do kraja, a onda je tačku na trijumf Kanade stavio Gildžes Aleksander.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()