Kuzmić odmah našao novi tim: Ostaje u Beogradu

Igrač koji je osvojio i NBA i Evroligu

25.12.2023. 16:01
  • Podeli:
Ognejn Kuzmic-658998251b91c.webp Foto: Profimedia

Srpski košarkaš Ognjen Kuzmić zvanično je napustio Crvenu zvezdu i odmah je našao novu sredinu. Iskusni centar pojačao je FMP

Kuzmić ima 33 godine i prebogato iskustvo, jedan je od retkih igrača koji ima u svojoj karijeri osvojenu NBA titulu i Evroligu. To je učinio 2015. kao član Golden Stejta i 2018. kao centar Real Madrida.

Centar je poznat košarkaškoj javnosti kao fantastičan defanzivac i pored pomenutih uspeha u svom vlasništvu ima i tri trofeja ABA lige, četiri prvenstva Srbije i četiri Kupa Radivoj Korać koje je osvajao sa Crvenom zvezdom. Takođe, osvajač je i Kupa Grčke sa Panatinaikosom.

Iskusnom centru je ovo bio drugi mandat u crveno-belom dresu, dok je za Crvenu zvezdu u dva navrata odigrao 302 utakmice i postigao 1.732 poena. Osvojio je tri titule u regionalnom takmičenju, četiri u nacionalnom prventsvu Srbije i četiri Kupa Radivoja Koraća.

"Klub ovom prilikom želi još jednom da se zahvali našem Ognjenu na svemu što je učinio i dao u dresu Crvene zvezde čime je postao veliki i (trofejni) deo naše istorije, i da mu poželi puno zdravlja i sreće u nastavku karijere", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()