Lejkersi otkrili prvu od tri statue posvećene legendarnom košarkašu: Brajant zauvek deo Los Anđelesa

Datum otkrivanja prepun je simbolike

09.02.2024. 13:30
  • Podeli:
Kobi_Brajant_statua_AP PhotoEric_Thayer_tanjug-65c5f83d9d9a9.webp Foto: Kobi_Brajant_statua_AP PhotoEric_Thayer_tanjug

Američki košarkaš Kobi Brajant dobio je statuu ispred Kripto Arene u Los Anđelesu, gde Lejkersi igraju svoje domaće utakmice.

Kobi je poginuo zajedno sa ćerkom Điđi i još devet osoba u padu helikoptera u Kalabasasu u Kaliforniji u januaru 2020.

U privatnoj ceremoniji ispred Kripto Arene okupili su se istinske legende NBA lige i LA Lejkersa kako bi prisustvovali manifestaciji otkrivanja statue u čast Brajantu - poput Džeri Vesta, Medžik Džonsona, Karim Abdul-Džabara, bivšeg trenera Fil Džeksona. Po Gasol je takođe bio prisutan, kao i Norm Nikson, Majkl Kuper i Robert Hori.

Statua prikazuje Brajanta u belom dresu sa brojem 8, sa podignutim desnim kažiprstom, dok je izlazio sa terena nakon učinka od 81 poena protiv Toronto Reptorsa u januaru 2006. godine.

Prilikom govora na otkrivanju statue, udovica Vanesa Brajant je otkrila da će pored ove, na istom mestu biti podignute još dve u čast njenog pokojnog supruga - jedna će biti sa kćerkom Điđi, dok će na drugoj nositi dres sa brojem 24.

Sam datum ceremonije je simboličan, 02/08/24 - broj dva je na dresu nosila Điđi, dok je Kobi tokom karijere nosio brojeve osam i 24. 

"Podrazumeva se da je danas posebno tužan dan za nas jer Kobi i Điđi nisu ovde", rekla je Vanesa Brajant.

"Kobi ima toliko ljudi koji su ga podržavali širom sveta od samog početka. I ovaj trenutak nije samo za Kobija, već je za sve vas koji ste navijali za njega svih ovih godina. A navijačima u Los Anđelesu želim da kažem da je ovo poseban grad, koji je Kobi sa ponosom predstavljao. Dočekali ste ga raširenih ruku i bili ste tako važni za njega, našu porodicu i njegovu zaostavštinu", rekla je Vanesa Brajant.

Bio bi ponosan na činjenicu da je veliki uzor mladim košarkašima


Za kraj manifestacije, Vanesa Brajant je sačuvala jednu od izreka koju je Kobi imao naviku da kaže.

"Ostavljam vam jedan od neverovatnijih citata mog muža", rekla je Vanesa Brajnt i dodala: 

"Ostavite igru bolju nego što ste je našli i kada dođe vreme da odete, odete kao legenda. I to je učinio", zaključila je Vanesa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()