Lepe vesti stižu iz Barselone: Veseli do 2026. godine u dresu Blaugrane

U Evroligi ove sezone prosečno beleži 12,9 poena, 4,5 skokova i indeks korisnosti 16,6

23.02.2024. 15:46
  • Podeli:
Jan Veseli-6452c1ca7bcd4.webp Foto: Profimedia

Barselona i Jan Veseli (33) postigli su dogovor da produže ugovor do 30. juna 2026. godine, saopštio je klub.

Prvobitni ugovor koji je češki centar imao sa španskim klubom isticao je 2025. godine, međutim, obe strane su se nakon razgovora složile da produže saradnju. Veseli se na taj način obavezao da će nositi dres Blaugrane najmanje četiri sezone.

"Odlučili smo da obnovimo ugovor. Odluka je bila veoma brza i laka. Srećan sam što sam to uradio jer se osećam vrlo prijatno zbog ove odluke i zaista uživam u Barseloni", rekao je Veseli, pa se zatim dotakao dosadašnjeg perioda u Blaugrani: 

"Prve dve sezone u Barsi idu veoma dobro, sa drugačijom sam ulogom nego u dotadašnjoj karijeri, sa drugačijom igrom i stilom“.

"Veoma sam srećan i ovo mi pomaže da naučim koje različite aspekte mogu da unesem u tim. Uživam u ulozi koju imam i veoma sam srećan što ću nastaviti", rekao je češki reprezentativac.

Veseli se zatim dodatakao nedavno odigranog Kupa u Malagi, u kom su košarkaši Barselone u finalu poraženi od Real Madrida, kao i predstojećih obaveza u Evroligi.

"Ostala su nam još dva takmičenja u kojima moramo da se borimo za trofeje i zato sam veliki optimista. Nije lako izgubiti, ali mislim da ovo može da nas ojača i mislim da svi imaju mentalitet da zaborave Kup što je pre moguće“, tvrdi Veseli, pa dodaje:

"Sledeće nedelje protiv Monaka ponovo igramo kod kuće i moramo da budemo spremni da odigramo drugi deo sezone i izborimo se za još dva trofeja".

Veseli je odigrao 129 utakmica u dresu Barselone, a u klub je stigao u sezoni 2022/23. Osvojio je i tri titule - jednu u ACB ligi i dve u prvenstvu Katalonije.

"Katalonska liga" igra se svake godine pred početak sezone uz učešće četiri kluba iz ove španske pokrajine: Barselone, Andore, Manrese i Huventuda.

Na početku mandata u Barseloni sarađivao je sa litvanskim trenerom Šarunasom Jasikevičijusom kog je nasledio Rodžer Grimau. Upoređivanjem brojki iz prve i druge sezone u klubu, zaključak je jasan. Centar igra na još korisniji način i jedan je od ključnih delova Barsinog mozaika.

U Evroligi ove sezone beleži 12,9 poena, 4,5 skokova i indeks 16,6 za 21 minut. Pored toga, bio je u startnoj petorci u 24 od 25 utakmica.

Пласман обезедио Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()