Litvanci se ne šale: Potencijalni protivnik Srbije na Olimpijskim igrama pravi drim-tim

NBA zvezde Domantas Sabonis i Jonas Valančijunas su potvrdili svoje učešče

30.04.2024. 17:52
  • Podeli:
košarkaška reprezentacija litvanije - 2021 - profimedia-663112df81f29.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Litvanije igraće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Portoriku, a pobednik ovog turnira će u Parizu igrati u C grupi zajedno sa selekcijama Srbije, SAD i Južnog Sudana.

Na kvalifikaciononm turniru glavni protivnik Litvaniji biće Italija, a ko god da osvoji to takmičenje, biće nezgodan rival našim Orlovima u borbi za prolaz u četvrtfinale.

Ono što može da zabrine naše momke je i najava selektora Litvanije Kazisa Maksvitisa, koji je najavio da će njihov nacionalni tim igrati u najjačem sastavu, te da su NBA zvezde Domantas Sabonis i Jonas Valančijunas potvrdili svoje učešče.

"Imali su tešku sezonu u NBA ligi. Razgovarao sam sa obojicom, tražili su od mene i planove priprema. Naš Savez dogovara sve uslove oko osiguranja. Obećali su da će igrati", rekao je Maksvitis za "Basketnews".

Litvanija će igrati u grupi A na kvalifikacionom turniru za plasman na OI u Portoriku protiv Meksika i Obale Slonovače. U grupi B biće Portoriko, Bahrein i Italija.

Turnir će biti odigran od drugog do sedmog jula, a plasman na OI izboriće samo pobednik turnira.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()