Luka Božić još jednom preskočio reprezentaciju: Ništa nije bilo hitno, samo je Zadru odgovaralo

Selektor Sesar ima razumevanja, dok čelnici HKS i mediji baš i nemaju

21.02.2024. 14:29
  • Podeli:
luka bozic  DUSAN MILENKOVIC ATAIMAGES PIXSELL-65d5be9619022.webp Foto: DUSAN MILENKOVIC/ATAIMAGES/PIXSELL

Košarkaška reprezentacija Hrvatske okupila se u Zagrebu pred prve dve utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2025, koje igraju u petak u Brestu protiv Francuske, odnosno idućeg ponedeljka u Rijeci protiv Kipra.

Selektoru Josipu Sesaru se odazvalo 12 od 16 igrača sa pozivnog spiska. Mario Hezonja i Danko Branković priključili su se naknadno, Marko Ramljak je otkazao zbog povrede, a 16. Luka Božić, neće doći iz neobičnog razloga - zbog unapred zakazane operacije umnjaka, prenosi hrvatski "Index".

Inače, ovo je treća uzastopna akcija reprezentacije koja će proći bez aktualnog MVP ABA lige.

Božićev matični klub Zadar je obavestio Hrvatski košarkaši savez o izostanku igrača i kao opravdanje naveo pomenutu operaciju zuba. Ali kada su stigla podpitanja iz Saveza, odgovora više nije bilo. 

"Iz KK Zadra nismo dobili odgovor na pitanje da li se radi o gornjem ili donjem umnjaku, jer vađenje donjeg obično zahteva nekoliko dana mirovanja, pa je teško očekivati da bi Božić, čak i ako bi se u utorak priključio ekipi, mogao adekvatno da učestvuje u nekoliko preostalih treninga, nužnih za kakvo, takvo uigravanje uoči meča sa tako zahtevnim protivnikom kao što je Francuska", piše u saopštenju Hrvatskog saveza i dodaje se:

"Nismo dobili ni odgovor na pitanje zašto je termin za taj zahvat dogovoren baš sada, u sedmici kada je trebalo da očekuje poziv iz reprezentacije, a jasno je da se ne radi o hitnom slučaju jer je prošle nedelje briljirao u šampionskom pohodu Zadra u Kupu Krešimira Ćosića".

Odgovor se nameće sam. Reprezentativna sedmica označava pauzu u klupskoj sezoni, pa je samim time KK Zadru najzgodnije da taj zahvat Božić obavi dok njima nije potreban na utakmicama. A to što je potreban reprezentaciji, izvesno je da je klubu manje važn", piše Index.

Selektor Sesar ima razumevanja

O svemu se oglasio i Sesar, koji smiruje strasti i "spušta loptu na zemlju".

"Možemo da pričamo da li je sve ispalo nespretno, ali ako ima problem sa zubom jasno je da su tražili najpogodniji termin za operaciju i pokazalo se da je to u ponedjeljak. Dobili smo mejl da je sedam dana na poštedi i pod antibioticima. Što se mene tiče tu se završava priča za ovo okupljanje, a dalje ćemo biti u kontaktu.

Nemamo pravo da se odreknemo ni jednog igrača, a Luka Božić je MVP ABA lige, sad i Kupa, pošten i vredan dečko. Da je došao, imao sam pripremljenih nekoliko napadačkih setova za njega, a kad bude bio tu, možemo pričati o detaljima", objasnio je Sesar.

Hrvatska će u kvalifikacijama za Eurobasket 2025 igrati osim sa Francuskom i Kiprom, igrati i protiv BiH.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()