Luka Dončić ponovo briljirao: Vodio Dalas do trijumfa, ali su mu zafalila i dva skoka

Luka Dončić je upisa 39 postignutih poena, 11 asistencija i osam skokova

09.02.2024. 11:20
  • Podeli:
Tan2024-02-0702562042_1 luka dončić AP PhotoPeter K. Afriyie-65c5fadcb51ac.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Peter K. Afriyie

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su u gostima ekipu Njujork Niksa rezultatom 122:108 u utakmici NBA lige.

Maveriksi su od početka kontrolisali meč i bili su u vođstvu svih 48 minuta, a do pobede ih je predvodio Luka Dončić sa 39 postignutih poena, 11 asistencija i osam skokova. Falila su mu dva skoka za tripl dabl učinak.

Od starta utakmice su gosti iz Teksasa stavili do znanja da su u Njujork došli po pobedu. Meč su otvorili Irving i Dončić za prvo vođstvo Maveriksa 5:0. Košarkaši Dalasa su imali prednost čitavim tokom prve četvrtine, ali ona nije prelazila osam poena razlike.

Kod domaćina Njujorka dobre minute upisali su Divićenzo i Hartenstajn, koji su sprečili protivnika da ode na značajniji plus. 

Međutim, dvojac Niksa nije bio dovoljan da zaustavi nalet Maveriksa predvođeni Dončićem. Na samom otvaranju druge četvrtine Dalas je poveo rezultatom 37:27. U ovom periodu razigrali su se i Irving i Hardavej.

Dalas je na poluvremenu vodio rezultatom 59:48.

Košarkaši Njujorka su bolje startovali drugo poluvreme pa su poenima Harta prišli su na minus sedam. Međutim, onda je Luka Dončić pokazao sav svoj raskošni talenat i vodio Dalas do maksimalnih plus 20. Pred poslednjih 12 minuta košarke, Dalas je vodio rezultatom 87:71.

Izabranici Tim Tibodoa su sa nadom u preokret ušli u poslednju deonicu, pa su tako na kratko prišli na minus osam u završnici utakmice, ali više od toga nisu mogli. Ekipa Dalasa je slavila rezultatom 122:108.

Najefikasniji u pobedi Maveriksa bio je Luka Dončić sa 39 poena,  osam skokova i 11 asistencija, a Hardavej je dodao 19 poena. U ekipi Njujork Niksa istakao se Donte Divićenco sa 36 poena, dva skoka i tri asistencije, a Hart je ostvario tripl-dabl učinak sa 23 poena, 10 sokokova i 12 asistencija.

Slavili su Finiks, Golden Stejt, Orlando i Klivlend


Košarkaši Finiksa savladali su ekipu Jute rezultatom 129:115. 

Tim iz Arizone je do pobede vodio Kevin Durent sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija, dok je Bredli Bil dodao 30 poena, uz dva skoka i sedam asistencija.

Najbolji u poraženom timu bio je Lauri Markanen sa 22 poena i pet skokova.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su ekipu Indijane rezultatom 131:109. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kari sa 42 poena, a 18 je dodao Kaminga. Na drugoj strani 16 poena je ubacio Siakam.

Košarkaši Orlanda slavili su protiv ekipe San Antonija rezultatom 127:111. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Vagner sa 34 poena, a Sags je dodao 17. Za Sparse je Vesel postigao 17 poena.

Košarkaši Klivlenda upisali su ubedljivu pobedu nad ekipom Bruklina rezultatom 118:95. Kavalirse je do pobede predvodio Mičel sa 27 poena, a po 14 su ubacili Garland, Mobli i Alen. Za Netse je Bridžis postigao 26 poena.

U ostalim utakmicama NBA lige ostvareni su sledeći rezultati: Čikago - Memfis 118:110, Minesota - Milvoki 129:105 i Detroit - Portland 128:122.

Vodeća ekipa u Istočnoj konferenciji je ekipa Boston Seltiksa sa 39 pobeda i 12 poraza, prate ih ekipe Klivlenda sa 34 pobeda i 16 poraza, kao i Milvoki i Niksi koji su na deobi trećeg mesta sa skorom od 33 pobeda i 19 poraza. 

Standings provided by Sofascore

Na Zapadnoj konferenciji NBA lige velika je borba za prvu poziciju, trenutno su na deobi prvog mesta Denver i Minesota sa 36 pobede i 16 poraza, prate ih Oklahoma Siti tandersi sa skorom 35-16 i Klipersi koji imaju 34 pobede i 16 poraza. 

Standings provided by Sofascore


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()