Makabi deklasirao Baskoniju i plasirao se u plej-of Evrolige

Poznato s kim će igrati

16.04.2024. 20:59
  • Podeli:
makabi-661eca7a7337b.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva deklasirali su Baskoniju u prvom meču plej-ina Evrolige rezultatom 113:85.

Meč je odigran u Beogradu, ekipa Duška Ivanovića je od početka utakmice bila u zaostatku, a u prvom poluvreme se povredio i Čima Moneke, ponajbolji igrač tima iz Vitorije.

Makabi je bez problema držao prednost od početka do kraja i zasluženo se sa sedme pozicije plasirao u plej-of.

Najbolji u redovima pobendičkog tima bio je Lorenco Braun sa 29 poena, a podelio je i pet asistencija uz pet skokova. Odličan je bio i Vejd Boldvin sa 26 poena i pet asistencija, dok je Bonzi Kolson dodao 14 poena.

Kod Baskonije je ubedljivo najefikasniji bio Kodi Miler-Mekintajer sa 32 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Markus Hauard ubacio 14 poena, ali je imao tek 5/14 iz igre.

Makabi će u plej-ofu igrati seriju protiv Panatinaikosa, koji je završio kao drugi na tabeli. Četvrtfinale se igra na tri dobijene utakmice.

Baskoniju sada očekuje duel protiv pobednika meča Efes – Virtus. Najbolji od te tri ekipe će biti osmi i igraće protiv Reala u Top 8 fazi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()