Makabi ostaje u Pioniru: Izraelski velikan samo pod jednim uslovom će igrati u Tel Avivu

Veći deo prošle sezone košarkaši Makabija proveli su u Beogradu, igrajući domaće mečeve u Evroligi u hali „Aleksandar Nikolić“.

11.07.2024. 17:16
  • Podeli:
kk makabi, kk panatinaikos - 30 april 2024 - profimedia-66314ae1ee4ba.webp Foto: Profimedia

Velikan iz Izraela još uvek se nada da bi mogao da ugosti evroligaše u Tel Avivu.

Veći deo prošle sezone košarkaši Makabija proveli su u Beogradu, igrajući domaće mečeve u Evroligi u hali „Aleksandar Nikolić“.

Kako se situacija u vezi sa ratom u Pojasu Gaze nije bitnije promenila (nažalost) velika je verovatnoća da velikan iz Tel Aviva neće promeniti domaćinstvo ni u narednoj takmičarskoj godini, barem kada su u pitanju mečevi Evrolige.

Do promene jedino može doći ukoliko se ratna situacija donekle smiri, odnosno ako Makabi bude bio u stanju da ugosti rivale na svom terenu, tačnije da garantuje bezbednost gostujućim ekipama.

Bord Evrolige doneo je već odluku da u slučaju Makabija zamenska hala bude nekadašnji Pionir, tačnije da ukoliko nekadašnji šampion Evrope ne bude mogao da ugosti rivale u Tel Avivu da će to onda učiniti u Beogradu.

Ako se uzme u obzir politički odnos Izraela i Turske, a sve dok budu trajala ratna dejstva u Pojasu Gase, teško je uopšte zamisliti opciju na osnovu koje bi Fenerbahče i Efes pristali da gostuju Makabiju u Izraelu.

Takođe, ostalo je nedefinisano da li bi Makabi u Beogradu mogao da dočekuje rivale oslonjen na podršku svojih navijača, kakav je bio slučaj tokom TOP 8 faze Evrolige prošle sezone (oko hiljadu navijača Makabija bodrilo je košarkaše na mečevima u Pioniru) ili takva opcija neće biti moguća, prenosi Danas.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()