Maljković ima velika očekivanja od srpskih sportista na OI: Otvara se put ka dvocifrenom broju medalja

Više me brine organizacija Igara, od košarkaša, Novaka i Ivane, kaže predsednik OKS

16.11.2023. 12:07
  • Podeli:
Košarkaši Srbije-64f4967238301.webp Foto: fiba.basketball

"Košarkaši će se na Olimpijskim igrama boriti za zlato, plus ako Novak Đoković i Ivana Vulete uzmu ono što su odavno zaslužili, siguran sam da možemo do rekordnog dvocifrenog broja medalja", rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

Maljković je u razgovoru za Tanjug, nakon potpisivanja ugovora o generalnom sponzorstvu sa Kompanijom Balkan Bet, istakao da je još pre Svetskog prvenstva u Manili verovao u košarkaše i da je ta njegova izjava zabeležena.

"Ja sam jedini Srbin, valjda, koji je rekao, a to postoji i zabeleženo kod Peđe Milinkovića na RTS da će košarkaška reprezentacija, zajedno sa mojim kolegom Pešićem, u Manili da se bori za zlato. Sad kažem isto to, mada nikome ne želim da stavljam teret na vrat", naglasio je Maljković.

Prokomentarisao je prvi čovek OKS i očekivanja od Novaka Đokovića i Ivane Vulete.

"Ostaje da vidimo da li Novak Đoković može najzad da uradi ono što želi. Ako on i Ivana Vuleta budu dostojni svog imena i prezimena, bogami otvaramo se prema dvocifrenom broju medalja. Uvek se pojavi i neko iznenađenje, nadam se da će tako da bude u Parizu".

Maljković je dodao da se, kada su u pitanju Igre u Parizu, plaši drugih stvari, odnosno opšte političke situacije, koja nije dobra.

"Vezan sam za Pariz 25 godina. Tamo sam bio trener i moraće jako seriozno da se pristupi obezbeđenju tih Igara, koje su rasute. Prva košarka. Igra se grupna faza u Lilu, pa finale u Parizu, pa putovanja, to neće biti lako za organizaciju", zaključio je Maljković.

Srbija je na prethodnim Igrama u Tokiju osvojila devet medalja, dok je u Riju 2016. godine srpski tim stigao do osam odličja.

U Londonu 2012. godine osvojene su četiri, a u Pekingu 2008. godine tri medalje.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()