Marko Barać posle iznenađenja u Nišu: Bili smo prilično pasivni

Dosta loših čitanja i jednostavnih situacija, tek će da vidi propuste trener Mege

15.02.2024. 21:15
  • Podeli:
Marko Barac Mega MIS ABA League_Dragana Stjepanovic-65ccb913e682d.webp Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic

Vojvodina je iznenadila Megu u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća i pobedom od 100:92 se plasirala u polufinale. Iako je beogradski klub u svojoj istoriji bio i osvajak prestižne titule, trener Marko Barać smatra da na ovakvim takmičenjima nema razlike između ekipa po pitanju toga u kom rangu igraju sezonu. 

"Nismo ušli u utakmicu na način na koji sam želeo, naravno da sam bio svestan svih kvaliteta Vojvodine. Međutim, jednostavno nismo imali dovoljno čvrstine u otvaranju utakmice. Na isti način se nastavilo na obe strane. Jednostavno nismo dobro kontrolisali loptu i ritam napada. Dosta loših čitanja i jednostavnih situacija. Mi to nismo učinili. Rezultat je bila stegnutost u napadu. Očigledno nam je trebalo vremena da se adaptiramo na ambijent. U drugom poluvremenu smo uspeli da damo kakav takav odgovor. Ovog puta nismo uspeli, Vojvodina je bila bolja. Želim im sreću u narednoj fazi", rekao je Barać na u Nišu posle meča.

Nastavio je talentovani trener da priča o meču, pa je istakao da su njegovi igrači bili pasivni u napadu.

"Ne postoje podele na ovakvim takmičenjima, da li je ABA ligaš ili KLS. Za koji su rang takmičenja to ćemo da vidimo kroz rezultate. Sigurno da je nephodno iskustvo igranja ovakvih utakmica. Mi imamo svega dva, tri igrača koji imaju iskustvo igranja KRK. Bili smo prilično pasivni, trošili vremena da bi rešili jednostavne stvari. To je doprinelo da naši bekovi odigraju sa manje samopouzdanja", naglasio je Barać.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()