Mateo hvali Zvezdu: "Njihov start me nije iznenadio, odlično igraju"

Španski stručnjak hvali srpski tim

23.10.2024. 17:20
  • Podeli:
ćus mateo tanjug ap-6582fd6046af6.webp Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Posle dva izuzetno teška meča, protiv Barselone u Evroligi i Budućnosti u ABA ligi, košarkaše Crvene zvezde očekuje gostovanje vicešampionu Evrope, Realu iz Madrida.

Kraljevski klub je imao turbulentan početak, ali srpskog i regionalnog šampiona dočekuje posle dve vezane pobede protiv Panatinaikosa na evro-sceni i Đirone u domaćem prvenstvu.

"Raspored je takav kakav je. Ne procenjujem da li je pravi trenutak da nekoga ugostimo ili ne. Jednostavno moramo da ispoštujemo raspored. Moraćemo da igramo protiv svih i zahtevi su maksimalni. Moramo biti spremni za svakog rivala koji nam dođe. U ovom slučaju, to je ekipa koja se zasluženo nalazi na vrhu tabele, jer su u ovim kolima igrali izuzetno dobro i bilo ih je teško pobediti. Izgubili su samo jednu utakmicu, i to u produžetku," govorio je uoči utakmice sa Zvezdom trener Reala, Ćus Mateo.

Nahvalio je Janisa Sferopulosa i njegove izabranike.

"Imaju sjajne igrače i odličnog trenera. Njihov start me nije iznenadio, s obzirom na kvalitet igrača i činjenicu da su fizički vrlo snažni, dobro brane i imaju poene. Igraju odlično."

Otkrio je i u kakvom stanju je Džanan Musa, koji se povredio tokom utakmice protiv Đirone za vikend.

"Izašao je s bolovima pre neki dan. Uvrnuo je zglob. Nije trenirao juče, ali danas je bio na treningu i dobro je."

Jasne su ambicije Kraljevskog kluba protiv Crvene zvezde.

"Ne razmišljam o tome da možemo pobediti tri utakmice zaredom. Fokusiran sam samo na sledeću utakmicu i moramo je dobiti. Prošle godine smo imali niz od 19 pobeda, ali to je već prošlo. Pobedom nad Panatinaikosom i Đironom smo to ostavili iza sebe. Fokus na ono što je bilo samo nas odvlači od onoga što dolazi. Sada moramo igrati ovu utakmicu i idemo na to. Pobede nam pomažu da gradimo dalje. Ako ne pobeđuješ, stvara se određena anksioznost koja može dovesti do grešaka. To moramo izbeći tako što ćemo igrati kao prethodnih dana, korak po korak. Ne smemo pokušavati da trčimo pre nego što hodamo, a nekad nismo to najbolje čitali. Moramo naučiti da se nosimo s tom napetošću i da budemo strpljivi," zaključio je Ćus Mateo.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()