Matijas Lesor i Željko Obradović najbolji u ABA ligi

Igrač Partizan je dobio 24,7 odsto glasova, dok je trener crno-belog tima osvojio 72,4 odsto

26.04.2023. 13:16
  • Podeli:
Matijas Lesor Partizan_ABA-640f9c3e3ec3c.webp Foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaš Partizana Francuz Matijas Lesor proglašen je za najboljeg odbrambenog igrača ove sezone u ABA ligi, dok je njegov trener Željko Obradović "odbranio" nagradu za najboljeg trenera regionalnog takmičenja koju je prvi put osvojio prošle sezone.  

Lesor je dobio 25,7 odsto glasova trenera klubova regionalnog takmičenja, košarkaških novinara i navijača. Na drugom mestu je igrač Crvene zvezde Stefan Lazarević (18,1 odsto), dok je treći još jedan košarkaš Partizana Dante Egzum (12,1 odsto).

Francuski košarkaš je ove sezone prosečno postizao 10 poena i imao je 5,1 skok, 1,4 asistenciju i jednu ukradenu loptu po utakmici.

Partizan je osvojio prvo mesto u regularnom delu sezone u ABA ligi sa 24 pobede i dva poraza.

Prethodne dve sezone za najboljeg odbrambenog igrača regionalnog takmičenja bio je proglašen kapiten Crvene zvezde Branko Lazić.

Obradović je dobio 72,4 odsto glasova trenera klubova regionalnog takmičenja, košarkaških novinara i navijača.

Drugi je trener Zadra Danijel Jusup sa 13,6 odsto glasova, a Nenad Stefanović iz FMP i Josip Sesar su podelili treće mesto sa po 6,2 odsto glasova.
Obradović je zauzeo prva mesta u sve tri kategorije glasanja trenera, novinara i navijača.

On je sa Partizanom osvojio prvo mesto u regularnom delu sezone ABA lige sa 24 pobede i dva poraza. Obradović je ovu nagradu dobio i prošle sezone.

Nagradu za najboljeg trenera do sada su, pored Obradovića, osvojili Dejan Radonjić (Crvena zvezda) u sezoni 2014/2015 i Dragan Bajić iz Igokee u sezoni 2020/2021.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()