Mekintajer srećan u Zvezdi: "Učim svakog dana od Teodosića"

Meč Zvezde i Dubaija igra se danas od 17 sati

22.09.2024. 14:50
  • Podeli:
mekintajer teodosic kk crvena zvezda-66f010728198e.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde zvanično počinju sezonu danas od 17 sati kada igraju prvo kolo ABA lige protiv ekipe Dubaija.

Ako je suditi po viđenjom, dirigentska palica Zvezdinog tima biće u Kodijevim rukama. Naravno da je Miloš Teodosić najveći maestro, da je Jago dos Santos neko ko je pokazao da može više nego što se očekuje, ali doskorašnji igrač Baskonije je doveden da bude prvi plejmejker Crvene zvezde. 

"Samo želim da izađem na teren i dam sve od sebe. Imali smo dugu predsezonu, naporno radili… Dubai je odličan tim sa mnogo sjajnih igrača, ali ono što želim je da damo sve od sebe i nema sumnje da će rezultat doći", rekao je Kodi Miler Mekintajer za Meridian sport.

Crvena zvezda je pre dva dana doputovala u Ujedinjene Arapske Emirate sa 13 igrača. Majk Daum, Dalibor Ilić i Andrej Kostić su ostali u Beogradu.

"Mislim da je ovakva vrsta putovanja sasvim normaln. Tokom sezone imamo mnogo utakmica, ali i igrača koji igraju dugo na najvećem nivou, koji su navikli da funkcionišu u ovakvom ritmu. Normalno je putovati, prespavati noć ili dve i biti spreman za utakmicu".

Za razliku od Moskve i VTB Superkupa, Sferopulos će moći da računa na Miloša Teodosića – čoveka koji je produžena ruka trenera na terenu i neko na koga se mnogi ugledaju.

Mekintajer je svakako jedan od onih koji upija na svakom koraku od bivšeg kapitena reprezentacije Srbije.

"Često radim sa Teodosićem. Pričamo svaki dan na treningu. Postoje sitnice u kojima mi pomaže. Stvari koje treba da nastavim da radim i one koje treba da poboljšam. Ispred mene je odlično iskustvo iz kojeg zaista mnogo mogu da naučim", zaključio je Mkeintajer za pomenuti medij.

Ispred sebe ima svetionik u vidu valjevskog maestra, a pored sebe Jaga dos Santosa – momka koji je na mala vrata ušao u klub, a postao ozbiljan faktor.

"Stvarno sam uzbuđen što ću igrati sa njim. Imamo veliki broj utakmica gde ćemo igrati mnogo minuta zajedno. Veoma sam uzbuđen povodom toga".

Iako je već uhvatio sasvim dobar ritam posebno za period godine, što se videlo na poslednjem meču protiv Zenita, gde je postigao 20 poena, Kodi je stava da može da bude još mnogo bolji. Ali očigledno da će i tada imati zamerke na sebe.

"Nikad nisam zadovoljan. To sam jednostavno ja i moj karakter. Odradili smo sjajan posao od predsezone do sad. Samo moramo nastaviti da se poboljšavamo iz dana u dan. Osećam se stvarno dobro. Dugo leto treniranja, duga predsezona. Sad možemo da izađemo i igramo utakmice, što je zapravo sjajno", zaključio je Mekintajer.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()