Mesina o Mirotićevoj ulozi u timu: Prilagodljivost mu je vrlina

Možete da ga stavite u bilo koji tim i on će se uklopiti, rekao je Tomas Valkup

04.08.2023. 14:13
  • Podeli:
Etore Mesina-64a56883a1b3b.webp Foto: Profimedia

EA7 Emporio Armani Milan otvorio je novo poglavlje u karijeri Nikole Mirotića , ali je napravio i presedan u svojim redovima jer se pojačao skupom zvezdom Evrolige obavezavši se na trogodišnju saradnju.

Trener Etore Mesina je vrlo uzbuđen zbog Mirotićevog dolaska i otkrio planove koje ima sa njim u timu:

"Nikolin dolazak je velika stvar za tim i velikodušan gest gospodina Armanija prema klubu“, rekao je Mesina za "Republiku". "Kada timu dodate igrača tog kalibra, morate još više da podignete lestvicu. To mora da bude ohrabrenje za sve. Pošto smo izgubili Luiđija Datomea, iskoristiću Nikolu i na poziciji niskog krila, s obzirom na to da je u toj ulozi već igrao i u NBA i u Barseloni."

Iako na prvi pogled možda nije delovalo kao da ima smisla da se Mirotić pridruži Milanu zbog njihovog već popunjenog spiska igrača, Tomas Valkup i Erik Mek Kolum veruju da će njegovo iskustvo i prilagodljivost omogućiti ekipi da napreduje.

"Mirotić ima sreću, on može da igra bilo gde", rekao je Volkup u podkastu URBONUS. "Možete da ga stavite u bilo koji tim i on će se uklopiti. Ako vam treba momak koji igra na niskom postu, on može da igra niski post. Ako vam treba momak koji može da igra na boku, on može da igra tamo. Ako vam treba momak koji može da prođe, on to može da uradi. On je tako svestran. Može da igra i kao petorka. Zaista ga možete staviti bilo gde."

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()