Micić i Pokuševski dvocifreni u pobedi Šarlota: Hornetsi zakucali Klivlend u penal završnici

Košarkaši Šarlota su za tri četvrtine na ovom meču ubacili čak 100 poena

28.03.2024. 05:57
  • Podeli:
vasilije micić, šarlot hornets, klivlend kavalirs - 28 mart 2024 - AP Photo Phelan M. Ebenhack Tanjug-6604f816092e1.webp Foto: AP Photo/Phelan M. Ebenhack/Tanjug

Košarkaši Šarlota pobedili su ekipu Klivlenda rezultatom 118:111, uz dobre partije Micića i Pokuševskog.

Košarkaši Šarlota uspeli su da savladaju ekipu Klivlenda u jednoj neobičnoj utakmici, tokom koje su ekipe za tri četvrtine kombinovale čak 196 poena, da bi u poslednjoj deonici zajedno postigle samo 33 poena. Hornetsi su slavili uz dabl-dabl Vasilija Micića (11 poena, 12 asistencija) i 10 poena Alekseja Pokuševskog uz sedam skokova.

Meč su bolje otvorili košarkaši Klivlenda predvođeni Moblijem. Oni su za nepuna četiri minuta igre već stekli dvocifrenu prednost pri rezultatu 14:4. Međutim, odmah je usledio odgovor košarkaša Šarlota i serija 10:0 kojom je rezultat izjednačen.

U ekipi Klivlenda se sredinom prve četvrtine razigrao i Alen, pa su Kavalirsi ponovo ušli u seriju i uspeli su da izgrade novu dvocifrenu prednost. Ovoga puta su otišli na plus 14, i uspeli su da tu prednost zadrže do kraja ovog perioda igre. Tačku na prvu deonicu je sa četiri vezana poena stavio Pokuševski, koji je postavio rezultatu 33:43.

Poenima Bertansa i Milera i pre svega zahvaljujući visokim procentima u šutu sa distance, košarkaši Šarlota su se ponovo vratili na startu druge četvrtine. Sredinom ovog perioda igre uspeli su i da kompletiraju preokret i da povedu sa tri poena razlike. Tada je svoje prve poene na meču postigao i Vasa Micić.

Do kraja prvog poluvremena ekipe su ostale u rezultatskom egalu uz veliki broj postignutih poena, a košarkaši Klivlenda su na veliku pauzu otišli sa pola koša prednosti pri rezultatu 70:69.

Zakucavanje Alekseja Pokuševskog, foto: AP Photo/Nell Redmond/Tanjug

Na otvaranju drugog poluvremena obe ekipe su pogađale sa linije za tri poena, i bilo je čestih smena u vođstvu i mini serija. Hornetsi su uspevali da ostanu u prednosti veći deo vremena.

Košarkaši Šarlota su za tri četvrtine na ovom meču ubacili čak 100 poena, ali su i primili 96. Vasilije Micić je za to vreme ostvario i dabl-dabl učinak sa 11 poena i 11 asistencija.

Usledila je jedna jako neobična četvrtina, u kojoj je postignuto drastično manje poena nego u ostatku meča. Dok je u prvoj četvrtini ekipa Klivlenda postigla 43 poena, u poslednjoj deonici su obe ekipe zajedno ubacile 33 poena.

Kavalirsi su uspeli da dođu do novog preokreta i da sa blagom prednošću uđu u samu završnicu, ali smo na kraju dobili penal završnicu u kojoj su se bolje snašli Hornetsi. Ekipa Šarlota je slavila rezultatom 118:111.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Miler sa 28 poena, a Bridžis je dodao 17. Micić je upisao 11 poena uz 12 asistencija, a Pokuševski 10 poena. Na drugoj strani je Alen postigao 24 poena.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()