Micić jedva čeka da sezona u NBA ligi počne: Sve je mnogo otvorenije i brže

Poku mi je baš dobar prijatelj ovde, kaže novajlija u timu Oklahome

17.10.2023. 11:44
  • Podeli:
Vasilije Micić-6528e9f499eaa.webp Foto: Christinne Muschi/The Canadian Press via AP/Tanjug

Vasilije Micić je stigao u NBA ligu kada je postigao sve što se postići može u Evropi. Novajlija u timu Oklahoma Tandersa se trudi da pohvata sve cake na parketu u novoj sredini, a odmah su ga pitali da prokomentariše i uporedi način igre na dva kontinenta Micić je istakao brži ritam u Americi, ali i više napadačkog prostora.

"Otvoren je prostor na parketu, ritam utakmica je izuzetno brz u poređenju sa Evropom. Reket je više otvoren, što daje veću mogućnost kreativcima da dođu do obruča, pogotovo oni koji dobro barataju loptom. Takođe, lakše se kreiraju situacije uz taj prostor koji se otvara. Još pokušavam da se naviknem, sve mi je ovo novo, ali imam dobre ljude oko sebe koji rade sve da mi pomognu da se što pre adaptiram. Verujem da ćemo zajedno uspeti. Defanzivno, NBA košarka se igra više iz izolacija, jedan na jedan. U Evroligi nema defanzivne tri sekunde, reket je uvek popunjen i obruč se stalno čuva"

Pričao je Vasa i o svom odnosu sa Aleksejem Pokuševskim, saigračem iz Oklahome.

"Zreo je za svoje godine, dao mi je nekoliko bitnih saveta. Nisam stidljiv čovek i volim da pitam sve što me zanima. Poku mi je baš dobar prijatelj ovde", rekao je Micić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()