Micov otkrio šta Ataman misli o Srbima i setio se tragičnih događaja

Rekao mi je generalni menadžer Galatasaraja da navijači nisu imali karte i da je klub rekao da ne može da im garantuje bezbednost, seća se igrač

17.04.2023. 13:48
  • Podeli:
Vladimir Micov-643d21ec1ac01.webp Foto: Profimedia

Događaji u Istanbulu pre, tokom i posle utakmice Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde, davne 2014. godine, teško se zaboravljaju. Sukobi navijača dva kluba za posledicu su imala smrt Marka Jagodića iz Beograda, a trener turskog kluba Ergin Ataman od tada je, zbog nesmotrene izjave, na meti Delija

Tokom gostovanja u podkastu "Alesto" nekadašnji košarkaš Vladimir Micov, akter utakmice u dresu Galatasaraja, govorio je o tome šta se dešavalo u dvorani, dok je na ulicama van nje divljao navijački rat i rekao u koju poziciju je sebe, iz nehata, doveo tadašnji njegov trener Ergin Ataman kada je neznajući za ubistvo Ivkovića navijače Zvezde nazvao teroristima.

"Ja tu utakmicu nisam odigrao jer sam imao pre toga malu operaciju, ali svi smo živeli blizu i uvek dođemo u dvoranu ranije. Ja sam došao sat vremena ranije kao i Ataman. Bilo je dosta navijača, bilo je raznih informacija u medijima, pa sam video da je došlo baš mnogo navijača iz Srbije u Istanbul autobusom. Slikali su se po gradu, bili pod dejstvom alkohola, što je očekivano i normalno. Rekao mi je generalni menadžer Galatasaraja da navijači nisu imali karte i tražili su ih ranije, ali je klub rekao da ne može da im garantuje bezbednost, da mora da se obezbedi sve, da postoji procedura... Oni su ipak došli ispred hale i tu je krenula frka. Ataman dolazi pred utakmicu, video je gužvu i nažalost rekao šta je rekao... Daleko da branim ga branim za tu izjavu, ali on nema ništa protiv Srba", rekao je Micov u podkastu "Alesto" i nastavio:

"On da sada u timu ima Vasu Micića, imao je Mačvana, Ercega, mene... Pa ljude sa Balkana... On zaista nema ništa protiv nas. I još mu je Miško menadžer. Nije da mrzi Srbe. Jednostavno, jezik mu je bio brži od pameti i nije znao šta se desilo napolju, video je samo frku. Desi se tuča, ali ubistvo ne. Izgovorio je šta je izgovorio i od tada su ga navijači Zvezde uzeli na zub. Znam njegovo mišljenje o našem narodu, ali to što je izgovorio nije primereno.", rekao je Vladimir Micov.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()