Mijailović objasnio kako je Partizan rešio poreski dug: Crno-beli spremili još iznenađenja

Kad je u pitanju sportski sektor, Mijailović ističe da će uskoro u klub stići još najmanje jedan košarkaš

28.09.2023. 21:13
  • Podeli:
Tan2022-10-1_142539813_0 ostoja mijailović foto jadranka ilic-6515edd9a6a1e.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je da je klub postavio novi rekord sa prodatih 16.124 sezonskih ulaznica i da je konačno u potpunosti rešen poreski dug kluba.

U Beogradu je održana sednica Skupštine Partizana, kao i Upravnog odbora, posle čega se medijima obratio Mijailović.

"Održana je Skupština gde je usvojen finansijski izveštaj za prošlu sezonu. Kompletni sportski ciljevi za prošlu sezonu su ostvareni, osvajanjem ABA lige i plasmanom u TOP 8 fazu", rekao je Mijailović na početku obraćanja.

Govorio je Mijailović i o konačnom rešavanju poreskog duga koji je klub imao prema državi.

"Poreski dug je značajnim delom rešen tako što je kroz akciju 'Jedan Partizan imamo' skupljeno milion i 760 hiljada evra. Polovinu toga dali su članovi Upravnog odbora, a ostatak je skupilo 22 hiljade ljudi koji su učestvovali u akciji skupljanja 800 hiljada evra. Ostatak duga će biti rešen kroz kredit koji smo obezbedili pod veoma povoljnim uslovima. Zahvaljujem se državi koja je imala strpljenja da rešimo ovaj poreski dug. Hvala državi i što nam pomaže i ove godine i što je učestvovala i ove sezone u kreiranju 30 odsto budžeta. Ovo je najveći budžet u klupskoj istoriji koji smo uspeli da kreiramo", dodao je Mijailović.

Posebno je Mijailović ponosan na rekordan broj prodatih sezonskih ulaznica.

"Ovo je za nas rekordna sezona, ponosno mogu da saopštim da smo prodali 16.124 sezonskih ulaznica. Nijedna jedina ulaznica nije poklonjena, svaka je plaćena, osim 15 ili 20 koje smo podelili našim navijačima koji su socijalni slučajevi. To je nama kao klubu ogroman vetar u leđa za utakmice, ali i finansijska injekcija koja nam mnogo znači i pomaže u kreiranju budžeta", konstatovao je Mijailović.

Kad je u pitanju sportski sektor, Mijailović ističe da će uskoro u klub stići još najmanje jedan košarkaš.

"Prelazni rok za nas nije završen, sigurno ćemo dovesti jednog, a možda i dva igrača, ali nećemo ništa raditi na silu, već ćemo pažljivo birati. Nećemo srljati, to mora da bude igrač koji se uklapa u sistem trenera Željka Obradovića i koji može da se uklopi u naše ambicije", zaključio je Mijailović koji je na kraju u ime KK Partizan izrazio saučešće porodicama stradalih u Banjskoj na Kosovu i Metohiji i poslao poruku mira i pomirenja. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()