Mijailović priznao: Partizan, ove sezone, ima najveći budžet u istoriji kluba

Osam miliona evra je otišlo na vraćanje dugova, kaže predsednik kluba

15.12.2023. 10:32
  • Podeli:
kk partizan, košarkaši partizana, aba liga, košarka, večiti derbi - foto tanjug vladimir šporčić (2)-6540d685d1a33.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Košarkaši Partizana, već drugu sezonu za redom, ispunjavaju očekivanja koja su postavljena naspram novca koji je uložen u klub. Željko Obradović je i ove godine potrefio igrače koje može da "brusi" i uklapa ih u starosedeoce, pa nakon tri meseca u Evroligi može da se pohvali da je sa dna ubrzao ka vrhu tabele. 

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je priznao da klub ove sezone ima budžet kakav do sada nikada nije imao.

"Ove godine imamo najveći budžet u istoriji Partizana jer smo u takvim ambicijama da želimo da idemo do kraja u oba najvažnija takmičenja. Budžet nam je u top 8 ekipa u Evroligi. Za celokupnu organizaciju smo izdvojili oko 20 miliona evra. S tim da je osam miliona otišlo na vraćanje dugova. Već smo platili pet miliona na ime poreza. Imamo još zaostali dug od tri miliona da platimo. Nešto ćemo da pozajmimo, dugoročni kredit i rešiti preostali dug. Poslednja tri meseca platili smo pet miliona evra poreza državi. Redovno plaćamo PDV, takođe i sve ostale dugove redovno izmirujemo. Kad isplatimo još tri miliona više nećemo imati dugove – bićemo najstabilniji klub u Evropi kada su u pitanju finansije", izjavio je Mijailović tokom gostovanja na TV Prva.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()