'Mirotić najveći transfer u istoriji Armanija'

Mirotić je bio glavna tema prelaznog roka u Evroligi, bio je na pragu dolaska u Partizan, ali je na kraju ipak obukao dres ekipe iz Milana

13.08.2023. 15:16
  • Podeli:
nikola-mirotic-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Italijanski novinar Sandro Puljeze smatra da je dolazak Nikole Mirotića u Olimpiju iz Milana najveći transfer u istoriji kluba.

Mirotić je bio glavna tema prelaznog roka u Evroligi, bio je na pragu dolaska u Partizan, ali je na kraju ipak obukao dres ekipe iz Milana.

Italijanski novinar govorio je o tome koliko će Mirotić značiti ekipi iz Mediolanum foruma.

"Ćaćo Rodrigez je pomogao našem timu da napravi ogroman korak unapred i prirastao je srcima svih ljubitelja košarke u Milanu. Ipak, ne može da se poredi sa Mirotićem, koji je igrao u Realu, Barseloni i proveo pet sezona u NBA. Na individualnom nivou, on je najveće pojačanje koje je Armanijevo rukovodstvo obezbedilo još od 2008. godine. Jasan cilj je osvajanje titule u Italiji jer Olimpija želi da ponovi uspeh Dena Pitersona, koji je osamdesetih triput zaredom bio prvak Italije (od ’85. do ’87). Međutim, to više nije dovoljno, tim se sada ozbiljno koncentrisao na titulu u Evropi“, piše Puljeze za milanski sportski list.

U bogatoj karijeri, Mirotić je pet godina nastupao u NBA, za Čikago, Nju Orleans i Milvoki. Bio je MVP Evrolige u sezoni 2021-2022.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()