Moglo je i da se slavi: Zvezda zablistala u Madridu, pa joj Real pokvario slavlje

Izgubljene lopte diktirale rezultat

29.03.2024. 22:29
  • Podeli:
musa x com 32-66072f7ef23ba.webp Foto: X-com

Košarkaši Crvene zvezde su uspeli da zablistaju u Madridu, ali su igrači Reala tokom poslednja tri minuta meča uspeli da bace senku na rivala i preuzmu mu slavljenički bljesak - 101:94 (20:21, 24:26, 28:28, 29:19). Ovaj ishod nikome ništa nije doneo, ali boli tim Janisa Sferopulosa jer su imali meč u svojim rukama duže od 35 minuta.

Rasterećeno i sigruno su gosti ušli u meč protiv domaćina. Timskom igrom, koju je predvodio Nemanja Nedović, imali su uglavnom prednost na svojoj strani. Bez klasičnog plejmejkera Zvezda se dobro snalazila i organizovano igrala. Imala je maksimalnu prednost od čak 14 poena - 52:66 u 25. minutu...

A onda su igrači Real Madrida dokazali za šta su sve sposobni i da se nikada ne predaju. Bilo im je potrebno pet i po minuta da istope razliku i dođu do izjednačenja. 

Čim je počela poslednja deonica Serhio Rodrigez pogađa trojku za izjednačenje (75:75). Nedović na drugoj strani pogađa isto trojku za 75:78 i uz Bolombojeva četiri poena (prva na meču) Zvezda se vraća na +7 - 75:82. 

Uspevali su gosti da odole novim pokušajima domaćina da ih slomi. Ali ne do kraja - tri i po minuta pre kraja Real je još jednom prelomio, pa poveo 86:85. Iako je Dalibor Ilić hrabro šutirao i pogodio za tri, iz ugla, Musa je vratio poenima uz faul - 89:88. 

Meč je ušao u neizvesnu završnicu.

Hanga je pogodio svoju trojku, Hezonja svoju... Tavares pogađa slobodno bacanje i 40 sekundi do kraja Zvezda gubi napad jer Mario Hezonja krade loptu Hangi i zakucava iz kontre za najveću prednost Reala - 96:93. 

Išao je novi napad Zvezde preko Nedovića, ali ni blizu realizacije nije bilo. Faul je bio neophodan na manje od 24 sekunde do kraja i napravljen je, ali nad Musom - 97: 93. I Nedović je bio polovičan sa penala - 97:94. Ljulj je bio precizan oba puta - 99:94 i Musa zakucava u kontri za stotku.

Za lošu partiju Španaca u prvom poluvremenu "krive" su bile izgubljene lopte kojih je bilo čak 11 u prvom poluvremenu, dok je protivnik imao samo tri. I taj deo statistike se promenio u nastavku - do kraja meča Real je imao samo dve, a Zvezda šest od toga pet u poslednjoj četvrtini.

Najefikasniji igrač meča bili su Nemanja Nedović i Dženan Musa koji su dali po 30 poena. U Realu dvocifreni su bili još Mario Hezonja (20), Tavares (12) i Jabusele (16), dok je u Zvezdi uz Nedovića bio samo Hanga (22).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()