Na krilima Dobrića do pobede: Ivanović zadovoljan Zvezdinom igrom protiv Mege

U narednom kolu "crveno-beli" gostuju Borcu u Čačku, dok Mega dočekuje košarkaše Budućnosti.

04.04.2023. 12:46
  • Podeli:
Tan2023-03-2218472534_8 Duško Ivanović Crvena zvezda miloš milojević-642bffea2b772.webp Foto: Tanjug/Miloš Milojević

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su juče na gostovanju ekipu Mege 87:78 (25:19, 26:17, 21:17, 15:25) u utakmici 24. kola ABA regionalne lige.

Najbolji pojedinac u ekipi Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 23 poena, tri skoka i dve asistencije, dok se u ekipi Mege istakao Nikola Đurišić sa 16 poena i četiri skoka.

Košarkaši Crvene zvezde bolje su otvorili utakmicu i već u uvodnim minutima došli do osam poena prednosti. Do kraja prve četvrtine ekipa Mege je zaigrala kroz tranziciju posle neiskorišćenih napada protivnika i tako smanjivala razliku. 

U drugoj deonici domaća ekipa je nastavila u istom ritmu do šestog minuta, kada najviše zahvaljujući Fakundu Kampacu "crveno-beli" počinju da igraju agresivnije u odbrani. Do poluvremena Crvene zvezda je povela u jednom trenutku i sa 18 poena razlike što je bio prvi pokazatelj ko će odneti pobedu u Hali sportova na Novom Beogradu.

U drugom poluvremenu "crveno-beli" su nastavili gde su stali u prvom poluvremenu. Sa distance je pogađao Dobrić, kao i Kampaco. Do kraja meča Mega nije uspela da ozbiljnije ugrozi vođstvo aktuelnog prvaka regionalne lige.

 Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je nakon utakmice sa Megom da je njegova ekipa zasluženo slavila u Hali sportova. 

„Ne računajući poslednju deonicu odigrali smo dobru utakmicu. Kontrolisali smo dešavanja na parketu, igrali dobro u obrani, stizali su poeni iz tranzicije, imali smo dvocifrenu prednost. Pojedini igrači nisu iskoristili priliku koju su dobili u završnom kvartalu, Mega je pripretila, odbili smo nalet rivala i zasluženo slavili", istakao je Ivanović.

Crvena zvezda je trenutno druga na tabeli ABA lige sa 19 poeba i tri poraza, dok je Mega šesta sa 12 pobeda i 12 poraza.

U narednom kolu "crveno-beli" gostuju Borcu u Čačku, dok Mega dočekuje košarkaše Budućnosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()