Na šta liči košarka u Srbiji: Sramno ponašanje igrača, trenera i publike sve češća pojava

Sport gubi smisao

27.11.2023. 12:23
  • Podeli:
Tuča na utakmici-65647744913e8.webp Foto: Printscreen/South Media/Jutjub

Do skoro se Srbija zvala "Zemlja košarke", zbog fantastičnih rezultata igrača koji su srce ostavljali na terenu i borili se za dres koji nose (bio on klubski ili reprezentativni). Sada bi mogli da promenimo opis i dobijemo epitet "Zemlja anti košarke i sporta", zbog sve češćeg necivilizovanog ponašanja igrača i trenera pod obručima, ali i zbog publike koja na prvu ulazi u tuču i kavgu. 

Sramne scene poslednjih deset dana dolaze sa domaćih košarkaških terene nižerazrednih takmičenja. 

Poslednja u nizu viđena je, u nedelju uveče, u niškoj dvorani "Duško Radović" tokom derbi utakice Prve regionalne lige između dve neporažene ekipe KK Niš i KK Borac 016

Sve je počelo kada je Đorđe Jović, igrač gostujuće ekipe, nesportski faulirao Aleksu Stevanovića, pri očigledno frustrirajućem rezultatu 72:36 za Niš, osam minuta pre kraja utakmice. Jović je toliko bio nervozan da je krenuo i na trenera protivnika Vladimira Đorđevića. E to je probudilo i publiku na tribinama.

Kako su tribine tik uz teren lako je došlo do sukoba navijača i svih sa klupe Borca. Obezbeđenje je reagovalo i ispraznilo dvoranu, pa je utakmica okončana pred praznim tribinama. 

Posle ove opšte tuče u nižim kategorijama bruka je stigla iz publike na utakmici KLS Metalac - Tamiš. Uprkos pobede ekipe iz Valjeva sa tribina su se mogle čuti uvrede na račun sudije i možda to ne bi bilo zabrinjavajuće da nisu stigle iz nemutiranih dečijih glasova. 

"Sudija, Turčine, nap***i se k****ine", stizalo je sa tribina.

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()