Nagetsi drugi put u tri dana bolji od Portlanda: Jokić nastavio u MVP maniru

Predvodio je pobednički tim sa 29 poena, uhvatio je osam lopti i podelio sedam asistencija.

05.02.2024. 08:40
  • Podeli:
jokic tanjug ap-65c090d98970f.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denvera pobedili su ekipu Portlanda rezultatom 112:103 u NBA ligi. Srpski centar Nikola Jokić doprineo je trijumfu Nagetsa sa 29 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Drugi put u svega tri dana Nagetsi su savladali Portland i nastavili pohod ka prvom mestu u Zapadnoj konferenciji NBA lige, od kojeg ih još uvek dele Oklahoma, Minesota i Los Anđeles Klipersi.

Za razliku od prethodnog duela, jedan od najgorih timova Zapada pokazao je zube aktuelnim šampionima. Trejblejzersi su vodili skoro 36 minuta, imali su početkom drugog kvartala i najvećih plus 14, ali je Denver krajem treće četvrtine prvi put preuzeo vođstvo i nije ga ispustio do poslednjeg zvuka sirene.

Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je na prepoznatljivom nivou - predvodio je pobednički tim sa 29 poena, uhvatio je osam lopti i podelio sedam asistencija.

Somborac je iz igre pogodio 12 šuteva iz 20 pokušaja (1/3 za tri poena), a promašio je jedno slobodno bacanje - 4/5. Upisao je u statistiku i dve ukradene lopte.

Džamal Mari je zabeležio dabl-dabl učinak sa 21 poenom i 10 asistencija. Bio je na 50 odsto šuta iz igre (8/16). Dobar doprinos sa klupe dao je Pejton Votson sa 12 poena, koliko su ubacili i Majkl Porter i Aron Gordon. Dvocifreni sa 11 poena bio je i Kentavijus Koldvel-Poup.

Među igračima Portlanda, raspucan je bio Deandre Ejton sa 27 poenom, kao i Anferni Simons sa 26. Dvocifren učinak imao je još samo Tumani Kamara - 10 poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()