Najjači trio NBA lige stiže iz Evrope: Jokić i Dončić deo istorijskog rekorda, a pridružio im se i Litvanac

Jokić nastavlja sa sjajnim partijama i ove sezone

03.04.2024. 12:52
  • Podeli:
Tan2024-03-1723392092_4 nikola jokić luka dončić (AP PhotoLM Otero-660d319f6a81d.webp Foto: Tanjug/AP Photo/LM Otero

Nikola Jokić, Domantas Sabonis i Luka Dončić obeležili su dosadašnji deo sezone u NBA ligi, a sada je to dobilo i jednu zvaničnu rekordersku potvrdu.

Naime, prvi put u istoriji NBA ligi, trojica igrača su zabeležila najmanje 20 puta tripl-dabl učinak. Sabonis ovde čak prednjači sa 26 ovakvih mečeva, Nikola Jokić ima 23, a Dončić 20 utakmica.

Dončić je ovaj rekord potvrdio prošle noći u duelu protiv Golden Stejta, a Sabonis je iz senke došao u veliko društvo. Opšte je mišljenje da Litvanac nije dovoljno cenjen u NBA ligi, štaviše, načinjena mu je velika nepravda jer nije dobio mesto na Ol-staru.

Sa druge strane, Jokić je posle Ol-star pauze samo nastavio da potvrđuje da je vreme za MVP titulu, treću u karijeri. Prošle godine niz mu je prekinuo Džoel Embid, a Jokić ima ipak jedan viši cilj, da napadne šampionski prsten. 

Jokić i Denver se bore za prvo mesto Zapada, u konkurenciji su Oklahoma i Minesota.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()