Napet derbi Kanarskih ostrva: Uertas srušio rekord Pabla Lasa star 30 godina

Brazilcu ni Ljulj ni Fernandez ne mogu da zaprete na vrhu

24.03.2024. 19:35
  • Podeli:
Marselo Uertas-66004b412e199.webp Foto: Profimedia

Istorija španske Endesa lige ispisana je tokom derbija Kanarskih ostrva između Tenerifa i Gran Kanarije. Tenerife je slavio pobedu sa 93:92, ali ju je nadjačao podvig Marselinja Uertasa (41). 

Brazilac sa italijanskim pasošem srušio je rekord Pabla Lasa koji je ostvaren pre 32 godine, jer je upisao svoju 2.897 asistenciju i postao najbolji u tom segmentu u elitnom rangu španske košarke.

Kako stvari izgledaju, kao i u slučaju Lasa, mogao bi i Uertas decenijama da čuva čelo večne liste. 

Među najboljih deset asistenata Endese od aktivnih igrača nalaze se samo Serhio Ljuj i Rudi Fernandez, ali nisu ni blizu Brazilca, a već su u poznim košarkaškim godinama. 

Ljulj sa 36 godina ima 1.831 asistenciju, a 38-godišnji Rudi 1.613.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()