"Ne želim dete, abortiraj": NBA košarkaš, prvi pik na draftu, izazvao gnev javnosti

Komentari koje sam izneo u tom trenutku nisu u skladu sa onim za šta se ja zalažem, napisao mu je neko drugi novu poruku

19.12.2023. 14:44
  • Podeli:
Entoni Edvards-1663757343638.webp Foto: Profimedia

Entoni Edvards, bek Minesota Timbervulvsa, igra fantastično ove sezone i predstavlja istinsku mladu superzvezdu u najjačoj ligi na svetu.

Međutim, sve češće se 22-godišnjak iz Atlante spominje u medijima iz razloga koji nisu vezani za košarku. Ovog puta, Edvards je u centru pažnje zbog skandaloznog sadržaja poruka koje je slao trudnoj devojci.

U pitanju je devojka, sa kojom je, prema navodima američkih medija, Edvards bio u nezvaničnoj vezi. Ona je javno, preko svoje stranice Derampage, objavila svoju prepisku sa NBA košarkašem u kojoj ga obaveštava da je trudna tako što mu šalje pozitivan test. Međutim, mladi Amerikanac joj surovo ili nezrelo odgovara kroz nekoliko poruka insistirajući iako mu je rekla da je "abortirala pre dve godine i da se svakog dana zbog toga kaje": 

"Ne možeš to da uradiš. Ja ne želim dete. Abortiraj".

Edvards joj je poručio i da će joj poslati novac kako bi joj pomogao, a američki mediji pišu da je u pitanju suma od oko 100.000 dolara. 

Ova kratka surova priča probudila je kod javnosti animozitet prema košarkašu Minesote i kritičke komentare ljudi na njegov račun. To nikako nije u skladu sa imidžom kluba i cele NBA lige.

Javno objašnjenje privatnih stvari

Ovim povodom Edvards se oglasio i na zvaničnim profilima na društvenim mrežama.

"Komentari koje sam izneo u tom trenutku nisu u skladu sa onim za šta se ja zalažem, u šta verujem i šta želim da predstavljam kao muškarac. Sve žene bi trebalo da dobiju podršku i da imaju mogućnost da donose sopstvene odluke u vezi sa svojim telima i onim što je najbolje za njih. Lične stvari ću rešavati privatno i neću se više javno oglašavati po ovom pitanju“, piše u saopštenju popularnog košarkaša koje je sigurno sročio neko stariji i mudriji.

Bek je u NBA stigao 2020. godine, kada je izabran kao prvi pik drafta.

.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()