Nedović: Kampaco od kada je došao stalno govori mrš, propričaće srpski

Kad radim na maksimumu i nategnem mišić, osetim ga. Više je dosadan, nego što pravi problem, kaže bek Zvezde koji drži tim na okupu

24.03.2023. 10:02
  • Podeli:
Nemanja Nedović-63f1d3ba07dc2.webp Foto: Dimitrije Nikolić/Tanjug

Postao je Nemanja Nedović vođa tima. Kako na terenu, tako i van njega. 

Bek Crvene zvezde, kada je u timu, najveća je karika tima Duška Ivanovića. Raspoložen je za igru kad god mu povreda dozvoljava da istrči na parket i definitivno pravi razliku. Posle evroligaške pobede nad Baskonijom u Beogradu Nedović je zadovoljan načinom na koji su on i saigrači do nje došli. 

"Umoran sam. Malo sam se više umarao nego što bih voleo. Ali od prošlog ponedeljka imao sam samo dva treninga, tako da mi je falilo kondicije na ovom meču sa Baskonijom", iskren je i otvoren za razgovor Nedović i nastavlja.

"Koncentracija je bila tu. Odigrali smo dobru odbranu, zadržali najbolji napad Evrolige na 63 poena, što je sjajno. Tražimo motivaciju u tome da su preostale još četiri utakmice. Pa, neka ovo bude prva od pet. Pokazali smo da odbranom možemo da lomimo situacije, da ne moramo da imamo odlične napadačke role da bismo pobeđivali".

Crvena zvezda je ovom pobedom vratila samopouzdanje. Propuštena prilika za plasman u plej-of Evrolige mora da se zaboravi.

"Pokazali smo kojim je putem potrebno da idemo. Da cepamo odbranu, u napadu da se zna ko šta radi. Bili smo disciplinovani, nije nam se dešavalo ono što smo videli u poslednje vreme, jer se znalo ko šta treba da radi. I koncentracija je bila na visokom nivou. Pričali smo o svemu, imali sastanke, razgovaramo jedni sa drugima... Treba da nastavimo na ovaj način. Nadam se da ćemo učiniti navijačima da preostale četiri utakmice budu najlepše moguće".

Timsko druženje i van terena

Dok je Nedović pričao sa novinarima posle meča sa Baskonijom, Fakundo Kampaco je prošao kraj njega i u šali vikao: “Mrš, mrš“. Na pitanje da li je ovo rezultat nedavnog “tim bildinga“ na Nedovićevom imanju Nemanja je rekao:

"On od prvog dana, od kada je stigao, viče: Mrš. Non-stop ponavlja neke reči u svlačionici. Propričaće srpski do kraja sezone", rekao Nedović i osvrnuo se na timsko druženje kod njega kući. "Imam običaj da svake godine organizujem susret kod kuće. Na početku sezone nismo imali priliku jer je raspored bio paklen. U ponedeljak smo dobili slobodan dan i bilo je lepo vreme, pa sam se raspitao kod momaka da li su voljni da se družimo. Znam da slobodan dan svi vole da provedu porodično i u nekim svojim stvarima, ali ovog puta svi su bili pozitivni prema predlogu i prihvatili su poziv. Družili smo se, bilo nam je super, uživali smo".

Otkrio je Nedović i ko je u svlačionici zadužen za muziku. Naročito ako se zna da su skoro svi dobri poznavaoci muzičke scene, samo što svako ima neki svoj "pravac" koji ga "diže".

"Hasan Martin, Ben Bentil ponekad, a Kampaco i Vildoza puste njihove španske pesme. Menjamo se, svaki dan je nešto novo".

Otkrio je Nedović i kako je stanje njegove povrede.

"Kad god krenem nešto da radim na maksimumu i nategnem mišić, osetim ga. Nije baš jednostavna povreda. Dosadna je više nego što pravi problem. Zabrinut sam, jer sam imao tih povreda u prošlosti. Čuvam se, pazim, ali dobro je da je noga izdržala".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()