Nestvarna partija Nikole Jokića i novi tripl-dabl u pobedi Denvera

Kakva noć za srpskog košarkaša

03.02.2024. 07:43
  • Podeli:
jokic tanjug ap-65bde08baa79e.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski

Iako je praktično na dan utakmice bio upitan zbog problema sa leđima, Nikola Jokić se našao u sastavu Denvera i odigrao je brutalnu partiju u pobedi protiv Portlanda - 120:108.

Naravno, ostvario je svoj novi tripl-dabl, ovoga puta 120. u karijeri i 15. u sezoni, te trenutno diše za vratom Medžiku Džonsonu na večnoj listi i fali mu samo 18 da se na trećem mestu izjednači sa legendom NBA lige.

Jokić je, na kraju, imao učinak od 27 poena, 22 skoka i 12 asistencija , za 38 minuta koliko je proveo u igri.

Ono što je zadivljujuće jeste da je Jokić još na praju prvog poluvremena bio na korak od tripl dabla, kada je na pautu otišao sa 1 poena, 12, skokova i sedam asistencija. U međuvremenu je u trećoj deonici popunio sve ti kolone sa 21 poenom, 20 skokova i 1o asistencija.

Na taj način Nikola je postao igrač sa najviše 20+20+10 tripl-dablova u poslednjih 50 godina NBA lige, dok mu je ovo 38. koji je ostvario psole samo tri četvrtine.

Nagetsi su dvocifreni bili već u prvoj deonici i isti su završilivođstvom 33:20. Gosti su uspeli u dva naprava da povedu sa +2, da bi Denver na poluvremenu vodio sa 59:55.

Nisu Jokić i ekipa prednost ispuštali tokom treće četvrtine, kada je Denver ponovo stekao dvocifrenu razliku (najviše +13), dok je -4 u poslednjoj nešto najbliže što su Trejlblejzersi mogli da se približe.

Džamal Marej je takođe bio na korak od tripl-dabla sa 13 poena, 10 asistencija i devet skokova, dok je Aron Gordon sa 18 poena bio drugi najefikasniji u redovima Nagetsa sa 18 poena.

Kaldvel - Poup je dodao 16, Redži Džekson i Majkl Porter Džunior su imali po 13, a Pejton Votson jedan manje - 12.

Skut Henderson je sa 30 predvodio Portland, Aferni Simons je ubacio 29, Brogdon je imao 11, a po 10 Duop Rit i Tumani Kamara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()