Neuhvatljivi Voriorsi od očaja do sjaja: Nakon "-52" do "+35"

Kari je meč završio sa 29 poena

07.03.2024. 10:18
  • Podeli:
Golden Stejt Milvoki Baks Benjamin FanjoySan Francisco Chronicle via AP_Tanjug-65e97eef2797c.webp Foto: Benjamin Fanjoy/San Francisco Chronicle via AP/Tanjug

Nakon što su košarkaši Golden Stejt Voriorsa pre četiri dana pretrpeli skandalozan poraz od čak 52 poena razlike od lidera Istočne konferencije Bostona (140:88), sada su na megdan izašli drugom timu na tabeli NBA lige sa iste strane zemlje i veliki poraz dobrano naplatili pošto su u "Čejs centru" savladali ekipu Milvokija rezultatom 125:90.

Uspeli su gosti da veliki zaostatak svedu na jednocifren pred kraj treće deonice i tu kao da su ostali bez gasa. Za tili čas Golden Stejt je pobegao na 25 razlike (110:85) i rešio utakmicu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stef Kari sa 29 poena, od toga je iz 10 pokušaja za tri poena pogodio šest puta, osam skokova i pet asistencija, pratio ga je Džonatan Kaminga sa 20, do je Klej Tompson ostao na deset.

Kod poraženih gostiju, najbolji je bio grčki košarkaš Janis Adetokumbo sa 23 poena, dok su Demijan Lilard i Bobi Portis dodali po 20.

Džejms i družina bez rešenja za Sabonisa

Košarkaši Sakramenta savladali su u gostima ekipu Los Anđeles Lejkersa rezultatom 130:120.

U pobedničkom Sakramentu briljirao je Deron Foks sa 44 poena, dok je Malik Monk ubacio 26. Litvanski košarkaš Domantas Sabonis ostvario je tripl-dabl učinak sa 16 poena, 20 skokova i 12 asistencija.

U domaćem timu najbolji je bio Lebron Džejms, koji je postigao 31 poen i imao je 13 asistencija i pet skokova. Rui Haćimura je ubacio 29 poena.

Derozan i Vučević vodili Čikago do pobede

Košarkaši Bulsa pobedili su u Solt Lejk Sitiju ekipu Jute rezultatom 119:117.

Iako je Čikago vodio skoro celu utakmicu, malo je nedostajalo da sve to prospe na kraju. Uspela je Juta da preokrene u jednom momentu (114:112), ali nije imala dovoljno mirnoće u igri da sve to uspešno privede kraju.

Slavili su Bulsi, a najveće zasluge nosi Demar Derozan koji je ubacio 29 poena. Odlično veče imao je i crnogorski as Nikola Vučević, koji je doprineo sa 23 poena i 12 skokova.

U ostalim utakmicama NBA lige, postignuti su sledeći rezultati: Vašington - Orlando 109:119, Atlanta - Klivlend 112:101, Filadelfija - Memfis 109:115, Hjuston - LA Klipers 116:122 i Portland - Oklahoma 120:128.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()