Nije se desilo do sada: Utakmica Real - Efes ispisala nekoliko rekorda Evrolige

Niko na terenu nikada nije ostao koliko Šarkin na ovom meču

06.01.2024. 10:34
  • Podeli:
Real Efes-65991c7b43681.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Real Madrida i Efesa odigrači su utakmicu koja je pobednika dobila nakon četiri protužetka, što se do sada u Evroligi nije dogodilo. Neizvesnost koja je trajala između španske i turske ekipe okončana je posle 60 minuta efektivne igre, slavljem domaćina u Madridu rezultatom 130:126 koji takođe nikada ranije nije viđen u elitnom takmičenju. 

Posle utakmice zvanična stranica Evrolige na društvenoj mreži X objavila je, da su pored pomenuta dva rekorda, ostvareni još neki:

- Prva utakmica sa četiri produžetka

- Prva utakmica sa tri produžetka

- Najbolji timski rezultat ostvaren u jednoj utakmici - Real Madrid postigao 130 poena.

- Najveći rezultat koji su dva tima ikada napravila u jednoj utakmici Evrolige (256 poena)

- Jedan igrač je boravio najduže na terenu - plejmejker Efesa Šejn Larkin, 53:11 minuta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()