Nije Zvezda uspela, a trudila se: Olimpijakos i ove nedelje slavio u Beogradu

Crveno-beli predvođeni Nedovićem i Teodosićem, ali na kraju bez sreće

04.04.2024. 21:06
  • Podeli:
Nemanja Nedović-660ef0b79848c.webp Foto: Profimedia

Novi košarkaški spektakl u "Štark areni" protiv Olimpijakosa. Ovog puta je bilo u režiji Crvene zvezde i njenih navijača, a neizvesno je bilo do samog kraja. A na, bukvalno, samom kraju Barcokasova ekipa odnosi još jednu pobedu iz Beograda - 87:89 (14:23, 25:19, 25:21, 22:26).

Počeo je Olimpijakos agresivno, uprkos atmosferi na koju su navikli. Poveli su sa 10:3. U tim se vratio Jago de Santos, igrao je sa maskom na licu i preko njega se stiglo do 11:12. 

Olimpijakos se nije predavao, iznova je odskočio na 14:23, a tek je počela druga četvrtina. Uvek su pogađali u pravom momnetu, ali ni Zvezda nije odustajala...

Nedovićeva serija

Treća četvrtina je bila još agresivnija i napetija. Nedović je predvodio Zvezdu u seriji trojki do izjednačenja. Nemanja je namestio ruku i šutirao tri trojke za redom što je Crvenoj zvezdi donelo egal - 52:52 u 25. minutu. 

Međutim, Vilijams Gos i Papanikolau prave seriju poene iz daljine za novu prednost Olimpijakosa - 61:56. Ali se Nedoviću pridružuje Bolomboj i ponovo Zvezda izjednačava - 61:61, a Miloš Teodosić pogađa svoju trojku za vođstvo - 64:61.  

Nije se predavao domaćin ni u poslednjoj četvrtini, ali je u 34. minutu ostao bez Luke Mitrovića koji je napustio meč zbog pete lične greške. 

Pogađali su i dalje Nedović i Bolomboj, Teodosić je razigravao, ali i bio precizan, pa je Zvezda imala sve vreme priključak. 

Nedović je dobio tehničku. Bolomboj je na asistenciju Teodosića zakucao za 75:78, tri minuta pre kraja. 

Primakla se Zvezda na 81:82, dva minuta pre kraja. Ovog puta je Gedraitis pogodio trojku, na tešku asistenciju Teodosića. Hanga je izjednačio na 84:84, ali je Moses Rajt pogodio trojku za 84:87. 

Gedraitis je promašio trojku posle tajm auta i Olimpijakos je imao napad od 20 sekundi. Pokušala je Zvezda faulom, napravio je Teodosić svoj četvrti i Naz je promašio oba. Na drugoj strani Nedović je promašio za tri, a Bolomboj uhvatio i pogodio za dva. Novi faul i dva penala, nije Zvezda uspela brzu trojku da da - 86:89.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()