Nikola Jović iskoristio svoje minute: Srpsko čudo pokazalo šta ume pred NBA zvezdama

Iz partije u partiju sa dužom minutažom

29.10.2023. 08:55
  • Podeli:
nikola jovic majami hits nba liga reuters-653e0fcbec2e0.webp Foto: Reuters

Košarkaši Minesote savladali su na svom parketu ekipu Majamija 106:90, a srpski internacionalac Nikola Jović je za tim sa Floride odigrao odličan meč.

Konačno, mladi košarkaš, posle odlično odigranog Svetskog prvenstva u košarci i srebrne medalje sa Srbijom, pronalazi i svoje mesto u Majamiju. Baš kao što je trener Spolstra i najavio u Manili, Jović dobija sve više minuta, a koristi ih na najbolji mogući način.

Izostanak najboljeg pojedinca tima Džimija Batlera pogodovao je Joviću koji je protiv Minesote upisao osam poena, 11 skokova i četiri asistencije, a na parketu je proveo 21. minut.

Kada je reč o samom susretu, Majami je dobro otvorio duel protiv Minesote, utakmica je bila ujednačena u većem delu igre, ali su domaći košarkaši u poslednjoj deonici uspostavili potpunu kontrolu i stigli do prvog trijumfa u novoj sezoni. Naz Rid je ubacio 25 poena, Entoni Edvards je na kraju imao 19 poena i sedam asistencija, dok je Rudi Gober ubeležio dabl-dabl sa po 14 poena i istim brojem skokova. Majk Konli je takođe brojao do 14, dok su po 12 poena dodali Karl Entoni Tauns i Kajl Anderson.

U Majamiju najefikasniji je bio Tajler Hiro sa 22, dok je tri poena manje dodao Bem Adebajo. Minesota u narednom kolu igra protiv Atlante, a Majami se sastaje sa Milvokijem.

Još jedan Srbin nije imao svoje veče. Naime, Darko Rajaković, posle odličnog debija i pobede na klupi Toronta u uvodnom meču, nanizao je dva poraza. Tako je u noći između subote i nedelje poražen  od Filadelfije 114:107.

Toronto je dobro otvorio susret, imali su domaći igrači vođstvo u prvoj četvrtini, a u drugoj su održavali raniju prednost. Međutim, preokret se dogodio u trećoj deonici kada su košarkaši Filadelfije zaigrali brže i angažovanije u napadu. Do kraja meča Filadelfija je održavala razliku i upisala prvi trijumf u novoj sezoni.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()