Novi poraz Zvezde u ABA ligi: Crveno-beli izgubili od Splita prvi put posle 12 godina

Utakmici je prisustvovao i legendarni bivši košarkaš Toni Kukoč.

06.10.2024. 19:17
  • Podeli:
zvezda kk crvena zvezda-66ff88164f050.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Splitu sa 85:78 u meču trećeg kola ABA lige. Ovo je drugi poraz prvaka regionalne košarke u prva tri kola.

Split je odigrao muški i na kraju zasluženo slavio, prvi put posle 12 godina protiv Zvezde.

Domaćini su od samog početka izašli motivisani da ugroze branioca titule, što im je pošlo za rukom. Jordano, Ljubičić i Kapusta su nosili Split u prvoj deonici, koju su dobili sa 18:16. Nastavila se odlična igra "žutih", a koš Škare u trećem minutu druge deonice postavio je najvećih 26:19. Zvezda odgovara serijom 8:2 za prelazak u vođstvo. Dobrić i Kenan su trojkama primakli goste iz Beograda, a Bolomboj ih je preneo u plus. Crveno-beli su uspeli da na veliku pauzu odu sa prednošću 39:37.

Spremna da stekne osetniju prednost, Zvezda je podigla nivo igre, u čemu se naročito istakao Jago dos Santos, potpomognut Dobrićem i Nedovićem. Splićani se ipak nisu predali. Nizom od šest poena sa kraja treće i početka četvrte deonice vratila je prednost domaćinima 64:61, što je uvelo duel u neizvesnu završnicu.

Na dva minuta do kraja, Tišma i Jordano pogađaju otvorene trojke za Split - 77:71. Zatim, plejmejker Splita Kapusta sa penala postavlja 78:71 na semaforu, ali Nedović trojkom na 54 sekunde do kraja smanjuje na minus četiri. Split je uspeo da uzvrati preko opet preciznog Kapuste na liniji penala i kroz zakucavanje Škare u kontranapadu.

Šenon Šorter i David Škara bili su najefikasniji sa 17, odnosno 16 poena, dok su Jordano i  Krešimir Ljubičić ubacili po 14.

Crvena zvezda je upisala drugi poraz u tri kola, ponovo se sa gostovanja vraćaju sa bodom. Split je došao do prvog slavlja u sezoni.

Utakmici je prisustvovao i legendarni bivši košarkaš Toni Kukoč.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()