Novo iznenađenje u Nišu: Vojvodina ide u polufinale Kupa Radivoja Koraća

U polufinalu dve ekipe iz KLS lige

15.02.2024. 19:21
  • Podeli:
Mega Vojvodina Kup-65ce57232ee93.webp Foto: KSS

U završnici Kupa Radivoja Koraća, i drugog dana, dogodilo se iznenađenje. Posle košarkaša Čačka 94, koji su izbacili ABAligaša, učinila je to i Vojvodina - Novosađani su savladali Megu sa 100:92 (15:26, 23:31, 30:29, 24:14) i plasirali se u polufinale takmičenja. 

Od početka meča Vojvodina je nametnula svoj ritam, stekla prednost od 5:0 i vremenom je samo uvećavala. Kada te juri protivnik iz jačeg ranga prirodno ti dođe motiv da budeš sve bolji, kad već imaš priliku. E baš tako je učinila u dvorani "Čair" ekipa iz Novog Sada. 

Toliko su Lale ubrzavale da su imale i prednost od 20 poena razlike - već u 15. minutu bilo je 45:25.

Borila se Mega u drugom poluvremenu, sa nadom da će se nešto promeniti. Međutim, atracije lidera KLS lige nisu davale mnogo prostora, a vremena je ostajalo sve manje. 

Savić je pogodio sa više od pola terena uz zvuk sirene i ugasio svaku moguđnost preokreta - 86:68. Dao je krila svom timu koji je i dalje bio u dvocifrenoj prednosti. 

U jednom trenutku je na semaforu bilo i 91:68, maksimalnih +23. Uspela je Mega to da smanji na +13, ali ne i da zaustavi nalet protivnika. 

Vojvodina u polufinalu čeka boljeg iz duela Partizan - Hercegovac. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()