Oklahoma pobedila Rajakovićev Toronto uz skroman doprinos Micića

Aleksej Pokuševski nije ulazio u igru

05.02.2024. 08:27
  • Podeli:
micic tanjug-65c08d886d4bc.webp Foto: AP Photo/Kyle Phillip

Košarkaši Oklahome pobedili su rezultatom 135:127 Toronto reptorse, koje sa klupe predvodi srpski trener Darko Rajaković. Vasilije Micić je učestvovao u trijumfu svog tima sa tri poena, dok Aleksej Pokuševski nije ulazio u igru.

Trećim trijumfom u nizu, Oklahoma ne prepušta prvu poziciju na tabeli Zapadne konferencije. Pobeđen je i Toronto, tim srpskog trenera Darka Rajakovića koji je sve dalje od eventualnog plasmana u plej-in.

Reptorsi su tokom većeg dela utakmice bili u prednosti, umakli su sredinom trećeg perioda na najvećih plus 23, ali je Oklahoma uspela da se vrati iz velikog zaostatka, izjednači u poslednjem kvartalu, a potom dođe i do pobede nakon dva odigrana produžetka.

Srpski plejmejker Vasilije Micić na parketu je proveo nepunih 14 minuta i doprineo je trijumfu svog tima sa tri poena, pet asistencija i jednom uhvaćenom loptom.

Aleksej Pokuševski, još jedan Srbin u dresu Tandera,  nije ulazio u igru, kao ni nekadašnji košarkaš Partizana Davis Bertans.

Standardno, najbolji u ekipi Oklahome bio je Šej Gildžes-Aleksander koji je meč završio na pragu tripl-dabl učinka - 23 poena, 14 asistencija, devet skokova. Poen više od Kanađanina ubacio je Džoš Gidi, a po poen manje Dort i Holmgren.

Er-Džej Beret se istakao među igračima Toronta sa 23 postignuta poena. Dabl-dabl učinak zabeležili su Jakob Peltl (19 poena, 12 skokova) i Imanuel Kviki (17 poena, 11 asistencija). Po 19 poena dali su i Denis Šreder i Skoti Barns.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()