Oklahoma u polufinalu: Boston deklasirao Majami

Nikola Jović je imao skroman učinak u poraženom timu

30.04.2024. 08:59
  • Podeli:
nba oklahoma nju orleans-663096d1978ac.webp Foto: AP Photo/Gerald Herbert

Košarkaši Oklahome nadigrali su Nju Orleans sa 97:89 i sa maksimalnih 4:0 u pobedama izborili plasman u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije. Na Istoku Boston je na gostovanju nadigrao Majami sa 102:88 i poveo u četvrtfinalnoj seriji sa 3:1, a srpski reprezentativac Nikola Jović je imao skroman učinak u poraženom timu.

Oklahoma je sjajnom timskom igrom nadigrala Nju Orleans sa 97:89 i na gostovanju maksimalnim rezultaton završila četvrtfinalnu seriju plej-ofa.

U efikasnosti su ih predvodili Šej Gildžus Aleksander i Džejlen Vilijams sa po 29 poena, a Vilijams je imao ključnu ulogu u završnici meča kada je ubacio i najveći broj poena.

Još četvorica igrača su dali svoj dvocifreni šuterski učinak za ubedljivu pobedu. To s bili Gidi i Holmgren sa po 14 poena, dok su Dort i Džons dodali po 11 koševa.

U poraženom Nju Orleansu najefikasniji su bili Jonas Valančunas sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 13 skokova i Si Džej Mekolum sa poenom više ali im to nije ponoglo da izbegnu poraz.

Oklahoma će u polufinalu Zapada igrati sa pobednikom duela između Klipera i Maveriksa u kome je trenutni rezultat 2:2 u pobedama.

Na gostovanju je pobedu sinoć slavio i Boston nadigravši Majami sa 102:88 i sa 3:1 u pobedama došli pred plasman u polufinale zašta će se boriti 2. maja na svom terenu.

Do pobede ih je rekordom karijere predvodio Derik Vajt koji je ubacio čak 38 poena uz četiri skoka i tri asistencije. A odlično su ga pratili Džejson Tejtum sa dabl-dabl učinakom od 20 poena uz 11 skokova i Džejlen Braun sa 17 poena.

U poraženom timu Majamija Bem Adebajo je imao 25 poena i 17 skokova, Tajler Hiro je postigao 19, a Kejleb Martin 18 poena, ali je to bilo premalo da bi se pariralo izuzetno raspoloženom protivniku koji je od samog početka meča preuzeo inicijativu i ubedljivo vođstvo. Srpski reprezentativac Nikola Jović je dao skroman doprinos postigavši tri poena uz tri skoka za nešto više od 16 minuta provedenih na parketu Kaseja Centra.

Posle dve pobede u Majamiju Boston je sa 3:1 u pobedama u prilici da u narednom meču na svom terenu izbori plasman u polufinale.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()