Opet promena pravila, NBA liga uvela novinu

Nova odluka pred početak sezone

11.09.2024. 15:50
  • Podeli:
Košarkaška lopta-64eda7596d854.webp Foto: AP Photo/Aaron Favila/Tanjug

NBA liga je na svom sajtu objavila promenu pravila, a menjaće se pravilo vezano za "čelendž" odnosno video proveru spornih momenata.

Naime, treneri će moći kod sudija da se žale na odluke koje su bile i pre sudijskog zvižduka i na nedavno održanoj sednici jednoglasno je podržana promena.

Takođe, treneri će moći da se žale u bilo kom trenutku i da zatraže "čelendž" da se utvrdi posed i ukoliko je bilo faula u prethodnoj akciji ili potezu pre odlaska lopte van granica, moći će da se dosudi faul.

Postoje naravno i određeni uslovi koji moraju da budu ispunjeni kako bi se "čelendž" tražio po novim parametrima.

Pre svega, da li su igrači uključeni u situaciju kada nije sviran faul isti ili drugi u odnosu na dalji momenat kada lopta izađe napolje, zatim koliko je vremena prošlo između nedosuđenog faula i trenutka kada lopta odlazi napolje, te kolika je distanca između te dve situacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()