Otac prodao šampionski prsten Kobija Brajanta: Rekordna suma je plaćena za suvenir

Na njemu je ugravirano Brajantovo prezime i još nekoliko detalja

01.04.2024. 19:45
  • Podeli:
kobe-bryant-anadolija.jpg

Prvi šampionski prsten koji je u NBA ligi osvojio Kobi Brajant, 2000. godine, prodat je na aukciji za 927 hiljada dolara.

Čuveni as Lakersa, koji je nastradao u padu helikoptera 2020. godine, poklonio je ovaj prsten svom ocu, a on je četiri godine nakon gubitka sina odlučio da ga proda. Razlog nije poznat.

U prstenu ima 40 dijamanata i 14 karata zlata. Na njemu je ugravirano Brajantovo prezime, rekord iz regularnog dela sezone i plej-ofa, kao i broj 8, koji je Kobi nosio u prvom delu svoje karijere.

Oboren je i rekord za svotu novca, koja je izdvojena za NBA prsten. Prethodno je najveći iznos, za prsten Bila Rasela iz 1957. godine, bio 705 hiljada dolara - prodat je 2021. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()