Otac reagovao na Jusufove poruke: Amerika i dolari jesu sila, ali je babo velesila

Želim samo da ga malo spustim na zemlju, da ga vratim na fabrička podešavanja, kaže otac o sinu

03.08.2023. 13:36
  • Podeli:
Jusuf_Nurkic_Tuzla_foto_J.Bojić-6453afbfd5290.webp Foto: Facebook/J. Bojić

Jusuf Nurkić se oženio i ušao u začarani krug rasprave preko medija i društvenih mreža sa Harizom, ocem za kog neće da čuje. I sada je iznova usledio opširan odgovor Nurkića Seniora, preko portala "Dnevni avaz".

Sve je počelo kada se košarkaš Portlanda oženio u Dubrovniku, a oca nije pozvao jer sa njim nema kontakt već pet godina i to ne krije. Harizu se to nije svidelo, pa je preko medija uputio kritike Jusufu, ali mu ni on nije ostao dužan. 

U poruci NBA igrača spomenuto je da je njegov otac "zlostavljač koji je maltretirao njegovu majku". Repliku na to je ovog četvrtka imao Hariz:

"Bojim se da moj Jusuf ima lošeg savetnika. Da, otac sam koji je "zlostavljao" sina, suprugu, baš kao što je trener Ozren Selesković, s kojim je načinio prve korake, učinio sve da uspe. Ovim je osramotio sebe i svoju porodicu. Nije on neka veličina, kako je umislio, želim samo da ga malo spustim na zemlju, da ga vratim na fabrička podešavanja. On je odgajan kako Bog nalaže i po propisu, a loši savetnici pokušavaju da utiču na to. Sramotim se ovom pričom, ali hoću da mu pokažem da novac ne može kupiti karakter, jer najjače oružje nije novac, nego moral. Moral koji on poseduje. Moj cilj kao roditelja je bio da odgojim decu na ponos nacije i u tome sam uspeo. Učio sam ga da ne mrzi, da ima svoj cilj i uvek sam govorio da bude zlatna sredina, ne sme biti na dnu, ali ne sme se ni izdizati na vrh. Očito je zaboravio, ne zna kako je živeti u BiH jer ga je poneo taj "američki san", život s elitom", rekao je stariji Nurkić za "Avaz".

Hariz je čestitao sinu i snahi na svadbi, te im poručio da mu nisu potrebne pare i pokloni.

"Samo želim da moje dete ostane moje dete, bez obzira na postignute rezultate i veličinu i da ceni roditeljski trud i odricanje u životu. Amerika i dolari jesu sila, ali je babo velesila. Bog, babo i Bosna", poručio je Nurkić. 

Ko ponizi jednog čoveka, ponizio je ceo svet

On krivi svoju suprugu što nije htela da utiče kako bi došlo do susreta između njega i sina, i tako da pokušaju da se pomire.

"Ako sam zlostavljao tvoju majku i tebe, zašto si mi poslao Mercedes 2014. godine!? Ko je njemu napunio glavu tim pričama, ne znam, ko mu je takve stvari govorio, ne znam".

Nurkić senior je rekao da želi da razgovara sa sinom uprkos optužbama koje je on izrekao na njegov račun.

"Ako sam negde pogrešio, sve smo mogli razgovorom da rešimo. Nikada u životu nikoga nisam ponizio jer, kako kaže časni Musaf "ko ponizi jednog čoveka, kao da je ponizio ceo svet". Niko njega ne može da voli kao što ga volim ja. Svoj deci sveta poručujem: vratite se na roditeljske postavke i ne zaboravite bosanski merhamet", zaključio je Hariz Nurkić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()