Paklen derbi u Atini: Janakopulos slao poljupce, Olimpijakos odbranio svoj teren

I ovaj duel pripao je crveno-belima

14.03.2024. 21:35
  • Podeli:
Košarkaši Olimpijakosa-64638a8f0058c.webp Foto: Profimedia

Orila se dvorana "Mira i prijateljstva", kao svaki put kada se u njoj igra košarkaški derbi. Ovog puta atinski košarkaški spektakl na evroligaškoj sceni pripao je Olimpijakosu, koji je odbranio svoj teren od Panatinakosa - 71:65. 

Kakva je atmosfera bila u dvorani u Pireju govori podatak da je predsednih Zelenih, Dimitris Janakopulos došao u pratnji organizatora i ličnog obezbeđenja. Ali mu "đavo nije dao mira" pa je sa svog mesta poslao poljupce navijačima rivala. 

Panatinaikos je bolje otvorio meč - posle 10 minuta vodio je sa 17:7. U drugoj deonici Olimpijakos se u potpunosti vratio u utakmicu, pa je na poluvremenu bilo 33:33. 

Domaćin je sredinom treće deonice imao +11- 47:36, ali se u poslednjih 10 minuta ušlo rezultatom 48:42. Meč je rešen kad je Olimpijakos početkom poslednjeg minuta poveo 65:59.

Olimpijakos su ka pobedi predvodili Mozes Rajt sa 19 i Alek Peters sa 11 poena. Filip Petrušev je za 21 minut dao četiri poena (1/5 za dva, 2/4 slobodna bacanja) uz tri skoka, ukradenu loptu i dve blokade. 

Kendrik Nan je sa 17 poena bio najefikasniji kod Panatinaikosa, po 11 su dali Konstantinos Mitoglu i Matijas Lesor

Oba kluba sad imaju skor 18-11 i čeka ih žestoka borba sa obezbeđivanje domaćeg terena u četvrtfinalu. Olimpijakos ima prednost jer je bolji u međusobnom skoru pošto je u 5. kolu kao gost savladao Panatinaikos rezultatom 88:78.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()