Partizan izgubio od Baskonije u trileru: Ivanović u debiju razoružao Obradovića

U duelu srpskih trenera bolje je prošao doskorašnji strateg Crvene zvezde

03.11.2023. 22:49
  • Podeli:
naneli, smailagić, željko obradović facebook kk partizan-6536dff6b024f.webp Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su od Baskonije na gostovanju u utakmici 6. kola Evrolige sa 84:83 (23:23, 25:19, 15:24, 21:17). Izabranici Željka Obradovića imali su veliku šansu da se sa pobedom vrate iz Vitorije, ali su ih greške u završici koštale pobede, tako da je Duško Ivanović debitovao na klupi španskog evroligaša pobedom.

Zanimljivo je bilo u Vitoriji od prvog minuta. I jedan i drugi tim su krenuli jako ofanzivno, a španski tim se bolje snašao, pa je poveo sa 8:3. Sadekerskis je bio vinovnik njihovog dobrog početka, ali je odgovor crno-belih stigao brzo (8:10).  Nastavila se igra na mahove i jednih i drugih, Baskonija se odvajala po nekoliko poena, a crno-beli su to stizali i tako je bilo do isteka prvih deset minuta (23:23).

Obradović je iznenadio doskorašnjeg trenera Crvene zvezde Ivanovića prvim minutima Tristana Vukčevića ove sezone u Evroligi. Mladi krilni centar je iskoristio sjajno priliku koje je dobio, pa je bio važna karika u igri Partizana tokom prvog poluvremena. Sve mu je išlo od ruke, pogađao je sa različitih udaljenosti, a pridružio mu se i Uroš Trifunović.

Poveli su u drugoj deonici crno-beli (23:29), ali su tada napravili nekoliko propusta u odbrani, od kojih im se ostavljanje Vanje Marinkovića samog obilo o glavu.

Zaigrao je čvrsto i Čima Moneke, pa su nakon prvog naleta Obradovićevi izabranici jurili rezultat. Došle su greške u odbrani, uz dominaciju Baskonije na ofanzivnom skoku (10:2). Obezbeđivali su domaći košarkaši nove prilike sebi posle promašaja, što im je donelo plus šest na poluvremenu (48:42).

Sjajno su zaigrali crno-beli kada su se vratili na teren. Posle faula Kainskog, Kocar je doveo Baskoniju na plus devet, a onda su kontrolu preuzeli gosti iz Beograda. Preokret je započeo Naneli trojkom iz ćoška, a onda je dva napada rešio Ledej. Zaigrali su timski, a dobra odbrana je omogućila seriju 11:0 i vođstvo od 61:55.

Jaramaz je u tim momentima vezao tri dobra napada, ispratio ga je Naneli, koji je preuzeo ulogu lidera na terenu i Partizan je držao vođstvo. Pad koncentracije u dobrani na kraju je uspeo da kazni Moneke, u poslednjem napadu u trećoj deonici (63:66).

Nastavio je Partizan u četvrtoj četvrtini tamo gde je stao u prethodnoj. Igrali su crno-beli angažovano i agresivno u odbrani, ali to nije kažnjavano brzim poenima. Vodili su do polovine deonice, a onda je "divljačkom" košarkom Hauard sve srušio. Pogodio je prvu trojku, od sedam pokušaja do tog trenutka, onda je vezao još pet poena, a Partizan tome nije mogao da stane na put.

Došle su greške, ostavili su Marinkovića samog, on je to kaznio, Anđušić je napravio grešku u vođenju, posle čega je Mekintajer imao kontru i Baskonija je došla na plus tri (80:77).

Pobednik je odlučen u poslednjim trenucima meča. Partizan je posle Jaramazove trojke i Nanelijevog koša uz faul uspeo da povede (82:83), a Baskonija je imala napad za pobedu. Pokušao je Marinković iz ugla, promašio je, a Moneke se dokopao lopte, pokušao je da je ugura u koš, a Ognjen ga je faulirao i poslao na liniju za slobodna bacanja. Njemu ruka nije zadrhtala...

Samo je sekund Partizanu ostao da pokuša nešto da promeni, Obradović je tražio tajm-aut da bi organizovao napad, ali nije išlo. Ledej je napravio na samom kraju faul nad Monekeom bez ikakve potrebe, tako da je triler završnica ipak pripala Baskoniji, koja sada ima isti skor u Evroligi kao i Partizan - dve pobede i četiri poraza.

Moneke je bio najbolji pojedinac u svom timu, zabeležio je 16 poena, uz šest skokova, a Hauard i Sadekerskis su ga pratili sa 14, dok je Marinković brojao do 12. Partizan je predvodio Naneli sa 16 poena. Vukčević je postigao 12, a Jaramaz i Ledej po jedan manje.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()