Partizan poslednji polufinalista Kupa Radivoja Koraća: Hercegovac naterao crno-bele da se fokusiraju

Gajdobra može da bude zadovoljna

15.02.2024. 21:48
  • Podeli:
Partizan Hercegovac-65ce78fa3c2b2.webp Foto: KSS

Košarkaši Partizana su u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Crno-beli su opravdali ulogu favorita u Nišu i ubedljivo savladali debitanta na velikom takmičenju - Hercegvac iz Gajdobre - 92:67 (14:13, 23:16, 27:19, 28:19). 

Partizan igra polufinale protiv ekipe Vojvodine, koja je iznenadila Megu. 

Uprkos konačnom rezultatu ekipa Hercegovca je bila dostojan protivnik velikom Partizanu. Dolaze iz mesta u kom je tradicija navijati za beogradske crno-bele, ali su imali discipline i znanja da budu rival koji je naterao svoj voljeni klub da se preznoji, namuči i da ih ne shvati olako. 

Izjednačena borba je bila na terenu punih 15 minuta. Na semaforu je bilo 22:20, samo dva poena prednosti za favorita. 

Malo posle toga Partizan je "ubacio" u brzinu više i polako se odlepljivao. Na poluvreme se otišlo sa osam poena razlike - 37:29...

Po povratku na teren nije više bilo prilike za preokret, očekivano crno-beli su držali konce u svojim rukama. Do dvocifrene prednosti stiglo se u 25. minutu - 51:41, posle čega se samo uvećavala.

Željko Obradović je dao šansu i povratniku u tim Urošu Trifunoviću, ali i Balši Koprivici i Tristanu Vučkoviću

Hercegovac je sa tribina imao i dostojnu podršku - njih oko 400 stiglo je sa svih strana, a najviše iz Gajdobre. Razvili su čak i jednu "šetalicu" sa natpisom "Srpska Hercegovina". 

UNA

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tristan Vučković sa 15 poena i šest skokova, dok su dvocifreni bili i Koprivica (13), Ledej (12), Avramović (11), Kaminski (11) i Trifunović (10).

Dok su Hercegovac predvodili Miloš Dimić i Dragan Marić sa po 14 poena, a Brekić je dao 10.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()