Partizan se namučio u Subotici: Crno-beli tek u poslednjoj četvrtini slomili otpor hrabrog Spartaka

Izabranike Željka Obradovića sada očekuje gostovanje Baskoniji u prvom kolu Evrolige

29.09.2024. 21:07
  • Podeli:
kk spartak partizan, aba liga - 29 sept 2024 - foto ABA League j-t-d Dragana Stjepanovic-66f9a43344f69.webp Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Crno-beli su kao gosti savladali Spartak u Subotici sa 89:80 (24:25, 17:19, 18:13, 30:21). Partizan tako sa pobedom na kontu ide u Španiju, gde ga očekuje gostovanje Baskoniji u prvom kolu Evrolige. 

Partizan je utakmicu u prepunoj hali "Dudova šuma" prelomio u poslednjoj četvrtini. Tim Vlade Jovanovića je vodio veći deo utakmice, a najveću prednost je stekao sredinom treće četvrtine, kada je stekao devet poena prednosti. U tim trenucima ekipu su nosili Miletić, Nikolić i Bolton.

Ipak, Partizan je odgovorio na krilima Koprivice i Brauna, pa su ekipe u poslednju četvrtinu ušle izjednačene - 59:59.

U bitnim trenucima proradio je Isak Bonga. Nemac je pogodio četiri trojke i napravio razliku. Crno-beli su održavali desetak poena prednosti i stigli do bitne pobede.

Sterling Braun je postigao 21 poen, Karlik Džons 15 (7 asistencija), Isak Bonga 13, a Balša Koprivica 11 poena. Kod domaćina Dušan Nikolić je postigao 16 poena (12 skokova), Rašir Bolton 15, Luka Cerovina 12, a Danilo Nikolić 11 (10 skokova).

U narednom kolu ABA lige crno-beli će dočekati Cibonu, dok Spartak gostuje Krki.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()